Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK 2.

2017.04.25

SALÁTA LEXIKON

HAGYMÁS-SPENÓTOS SALÁTA
Hozzávalók:
1 egész narancs, 3 evőkanál almaecet, só, cukor, fahéj, 4 evőkanál olaj, 4 dkg vagdalt mandula, 1 grapefruit, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg friss, leveles spenót vagy fejes saláta

Elkészítése:
A narancsot forró vízben megmossuk, héját lereszeljük, és az almaecettel meglocsoljuk. Sóval, cukorral, fahéjjal ízesítjük, végül hozzákeverjük az olajat. Az öntetet lefedve, hűtőszekrényben érleljük. A mandulát serpenyőben aranysárgára pörköljük. A narancsot és a grapefruitot meghámozzuk. A héj alatti fehér réteget és a cikkek közötti hártyát is eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, a kicsorgó levet az öntethez keverjük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A spenótleveleket lecsipkedjük, megmossuk és lecsepegtetjük. A narancs és a grapefruit húsát meg a spenótot szétosztjuk 4 tálkába, megszórjuk a hagymával és a mandulával, s ráöntjük a salátalevet.
Fehér kenyérrel kínáljuk.

HÁROMSAJTOS PARAJSALÁTA SAJTCHIPS-BEN
Hozzávalók:
30 dkg friss paraj, 1 db lilahagyma, 15 dkg koktélparadicsom, 15 dkg ceruzabab, 20-25 dkg trappista sajt, 10 dkg Pannónia sajt, 10 dkg márványsajt,2 db főtt tojás, 1 cs friss petrezselyem, 1 db citrom, olívaolaj, só, bors

Elkészítése:
A zöldbabot és a parajt enyhén sós vízben leforrázzuk. A trappista sajtot vékonyan felszeleteljük, majd kis csészékre fektetjük, és mikrohullámú sütőben sült kosárkákat készítünk.
Egy tálban összekeverjük a parajt, a zöldbabot, a feldarabolt főtt tojásokat, a kockára vágott sajtokat, a lilahagymát, és a koktélparadicsomot, majd ízesítjük sóval, borssal és olívaolajjal. Az így kapott salátát a sajtkehelyben tálaljuk, tetejére reszelt sajtot szórunk.
Vendégváró étel, pár perc alatt elkészül és rögtön tálalható. .

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.