Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK 3.

2017.05.21

SALÁTA LEXIKON

FORRÓ SZILVÁS PARAJSALÁTA
Hozzávalók 4 főre:
4 vastagabb szelet, kb. 10-15 dkg baconszalonna, 25 dkg friss, fiatal parajlevél, 20 dkg szilva, 4 tk durva Dijon-i mustár, 2 ek vörös borecet, 1 tk cukor, mustár, pici só

Elkészítése:
A bacon szalonnát vágd csíkokra és 4-5 perc alatt süsd zsírjára, szedd ki papírtörlőre. A serpenyőben hagyj 2 evőkanálnyi zsiradékot (a többit távolítsd el), ehhez add a mustárt, a borecetet és a cukrot, majd a vékony csíkokra szelt magozott szilvát. Forrald össze kb. 1 percig, egyszer forgasd meg. A forró szilvás masszával öntözd meg a fiatal parajleveleket, két villával egy tálban forgasd át a salátát. Szórd meg végül a baconcsíkokkal, és tálald.
Egy pici só még hangsúlyosabbá teszi a különleges ízhatást. Elkészítési idő: 25 perc

KERTÉSZ PARAJSALÁTA
Hozzávalók:
40 dkg zsenge paraj, 20 dkg ementáli sajt, 4 paradicsom, 1 üveg salátaöntet

Elkészítése:
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett és vastag ereitől megszabadított parajt a kockákra vágott sajttal és paradicsommal összekeverjük. Az öntettel lazán összeforgatjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
Ropogós kenyérrel kínáljuk.
Elkészítési idő: 15 perc + érlelés

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.