Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJT SALÁTÁK 4

2020.05.09

SALÁTA LEXIKON

AMSZTERDAMI KÖRTÉS SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
25 dkg sajt (eidami), 2 db körte, 1 fej vöröshagyma, 0.5 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál citromlé, ízlés szerint só, ízlés szerint bors (fehér), 4 evőkanál olaj, 1 csomag snidling

Elkészítése:
A hagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a hagymákat a citromlével együtt az olajhoz keverjük.
Sóval, borssal ízesítjük.
A körtét negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd húsát felkockázzuk.
A sajtot kb. ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a körtét.
A sajtot és a körtét összekeverjük, és a salátaöntetet azonnal ráöntjük, hogy a körte nehogy megbarnuljon.
Kb. 30 percig állni hagyjuk, hűtve fogyasztjuk.
Tetejét megszórjuk az összevágott snidlinggel.

 

 

AMSZTERDAMI SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
25 dkg eidami sajt, 2 lédús körte, 1 kis fej hagyma, 1/2 gerezd fokhagyma, 4 ek citromlé, só, bors, 4 ek olaj, 1 csokor snidling

Elkészítése:
A hagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a hagymákat a citromlével együtt az olajhoz keverjük.
Sóval, borssal ízesítjük. A körtét negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd húsát felkockázzuk.
A sajtot kb. ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a körtét.
A sajtot és a körtét összekeverjük, és a salátaöntetet azonnal ráöntjük, hogy a körte nehogy megbarnuljon.
Kb. 30 percig állni hagyjuk, hűtve fogyasztjuk.
Tetejét megszórjuk az összevágott snidlinggel.

BANÁNOS SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
30 dkg sajt (legalább háromféle), 1 kg banán, 1 kg alma, 10 dkg mazsola, 3 dl tejföl, méz, citromlé, szegfűszeg

Elkészítése:
A sajtot és az almát apró kockákra daraboljuk, a banánt pedig karikára vágjuk.
Egy tálba beleöntjük a mézzel, citromlével, szegfűszeggel enyhén ízesített tejfölt, majd hozzákeverjük a sajtot és a gyümölcsöket.
Lehűtve, szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

BÉCSI SAJTSALÁTA 01.
Hozzávalók:
15 dkg sajt, 1 csomag retek, 10 dkg krémtúró, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál mustár, egy-egy csomag snidling és zöldpetrezselyem, esetleg kapor, egy közepes ecetes uborka, 2 kanál olaj, kevés citromlé, só, bors

Elkészítése:
A krémtúrót elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a fűszereket, és - cseppenként, mint a majonézhez - az olajat.
Nagyon apróra megvágjuk a levélfűszereket és az uborkát, és az öntethez keverjük.
A sajtot és a retket legyaluljuk és összekeverjük, leöntjük a mártással.
Díszíthetjük retekkarikával, petrezselyemzölddel.
Előételnek, reggeli ételnek is ajánlható, tartalmas saláta.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SALÁTA. LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK
Szerző:
Pelle Józsefné munkája alapján
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.