Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK 1.

2017.03.04

SALÁTA LEXIKON

ÁFONYÁS SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
15 deka friss áfonya, 10 deka füstölt sajt vagy trappista, vagy vegyesen, fél hagyma, 2 deci joghúrt, 1 kk. mustár, citromlé, só, cukor, bors

Elkészítése:
Az áfonyát megmostam, a sajtokat kockákra vágtam. Összekevertem egymással őket és leöntöttem a hagymás, joghurtos dresszinggel.
Kicsit állni hagytam, majd salátaleveleken snidlinggel megszórva tálaltam.

ALMÁS-SAJTOS SALÁTA
Elkészítése:
Keverj egy adag majonézt (persze a tubusos is jó, de ha van kedved, akkor elő a tojássárgáját, a mustárt, pár csepp citromlé - naná, hogy igazi! -, olaj, lassan adagolva, cukor, só, fehér bors, na és pici fehérbor, ami nálunk elmarad, mert még kicsik a csemeték), adj hozzá tejfölt, és ebbe belevághatod a hozzávalókat: egy fej lilahagymát karikázva, két almát kockázva, egy főtt tojást apróra vágva, néhány szál újhagymát a zöldjével együtt karikázva, és többféle sajtból kockákat.
Nekem, most kb. 25 dkg-nyi sajt van benne.
A trappistából egy keveset reszeltem is bele, nem csak kockáztam.
Néhány óra és összeérnek az ízek.

ALMÁS SAJTSALÁTA 01.
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy alma, 20 dkg sajt (vegyesen), 4 dl kefir, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, curry, cukor, só

Elkészítése:
A sajtokat kockázd fel. Az almát csumázd ki, vágd kis kockákra, s rögtön forgasd bele a citrom levébe (hogy meg ne barnuljon). A kefirbe törd bele a fokhagymát, keverj hozzá kevés curryport, fehérborsot, cukrot és sót, majd forgasd bele a sajtot és a citromos almát.
A tálalás előtt egy fél órára tedd hűtőszekrénybe.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA. LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.