SALÁTA LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK 2.

ALMÁS SAJTSALÁTA 02.
Elkészítése:
2 dl tejfölt vagy kefirt simára keverünk egy kis tubus majonéz felével, fél citrom levével, sóval, törött borssal, csipet cukorral, kevés Vegetával meg egy csokor összevagdalt kaporral, vagy snidlinggel ízesítjük. Vékony cikkeikre vágunk, kimagozzunk 4 szép almát (nem hámozzuk meg!), összekeverjük 25 dkg csíkokra vágott eidami vagy ementáli sajttal, és leöntjük a mártással.
Közé keverhetünk 10 dkg, nagyobb darabokra vágott diót is.

ALMÁS SAJTSALÁTA 03.
Hozzávalók:
40 dkg alma, 24 dkg sajt, 2 dl kefir, petrezselyemzöldje
Elkészítése:
A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel hígított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

ALMÁS SAJTSALÁTA 04.
Erről az ételről gyerekkorom jut eszembe, amikor még nem létezett a bádogtehén, a tejnek pedig vastag föle is volt! Gyakorta volt vacsoránk a remek házi-sajt, almakísérettel. A recept gyakorlatilag ennek az ételnek a mai variációja.
Hozzávalók:
20-25 dkg vegyes sajt, 3-4 savanykás alma, 1-2 ek citromlé, 4 dl tejföl vagy kefir, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt fehér bors, 1-2 mk currypor, késhegynyi cukor, friss salátalevelek
Elkészítése:
Az almát megmossuk, kicsumázzuk, héjastul kis kockákra vágjuk, megöntözzük citromlével, jól összekeverjük. A sajtokat kis kockákra vágjuk. A tejfölbe belekeverjük a fűszereket, megsózzuk, majd beleforgatjuk a citromos almát és a sajtot. Salátalevelekkel bélelt tálra halmozzuk. Jól behűtve kínáljuk. Pirított kifli karikákkal adjuk az asztalra.
Tejföl helyett kefirrel készítve, akár fogyókúrás vacsorának is kitűnő!

SALÁTA. LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK
Szerző:



