Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK 3.

2017.05.18

SALÁTA LEXIKON

ALMÁS SAJTSALÁTA 05.
Hozzávalók:
4 nagy savanyú alma, 20 dkg sajt (vegyesen trappista, ementáli, Ilmici, óvári stb.), 4 dl sűrű tejföl, 1 citrom leve, 1 teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma), 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, ízlés szerint 1-2 mokkáskanál currypor, csipetnyi cukor, salátalevelek

Elkészítése:
Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastul kis kockákra vágom. Azonnal megöntözöm citromlével, és jól összekeverem, hogy a citromlé mindenütt érje. A sajtokat ugyancsak kis kockákra vágom. A tejfölbe belekeverem a fűszereket, megsózom, majd beleforgatom a citromos almát és a sajtot. Megmosott, letörülgetett salátalevelekkel bélelt üvegtálra halmozom. Jól behűtve kínálom.
Pirított kiflikarikákkal teszem az asztalra.

ALMÁS SAJTSALÁTA 06.
Hozzávalók:
40 dkg alma, 24 dkg sajt, 2 dl kefir, petrezselyemzöldje

Elkészítése:
A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel hígított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA. LEXIKON - A SAJTSALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.