Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - SALÁTÁK SÁRGARÉPÁVAL 1

2016.11.22

SALÁTA LEXIKON

ALMA – SÁRGARÉPA SALÁTA
Hozzávalók: 2 darab alma, 100 gramm sárgarépa, 10 gramm búzacsíra, pár csepp méz, pár csepp citromlé

Elkészítése: durva reszelőn reszeljük le a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a búzacsírát és a mézet. Ízesítsük citromlével, majd hagyjuk egy negyedóráig állni.

ALMÁS SÁRGARÉPA SALÁTA 01.
Hozzávalók személyenként:
2 dkg alma, 3 dkg sárgarépa, kevés méz, citromlé

Elkészítése: A megtisztított alapanyagokat lereszeljük. Vízből, sóból, citromléből, esetleg méz hozzáadásával salátalevet készítünk. Ráöntjük a lereszelt, összekevert alapanyagra és egy órát lefedve érleljük.

ALMÁS SÁRGARÉPA SALÁTA 02.
Elkészítési idő: 15-30 perc
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa, 2 nagy alma, 5 dkg dióbél, 1,5 dl joghurt, 2 evőkanál citromlé, 2 teáskanál almalé-sűrítmény (almalé)

Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, lemossuk, és durva reszelőn lereszeljük. Az almát negyedekbe vágjuk, meghámozzuk, magházától megszabadítjuk és durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk (két fél diószemet félreteszünk a díszítéshez). A joghurtot elvegyítjük a citromlével, az almalével és a sóval, majd a vágott diót hozzáadva, ráöntjük az összekevert zöldségekre. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt feldíszítjük a félretett dióval.

ALMÁS-TORMÁS SÁRGARÉPA-SALÁTA
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa, 2 db alma, 1 kiskanál frissen reszelt torma, 1 evőkanál finomra reszelt sajt, 2,5 dl fehér joghurt, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál porcukor, 1 kiskanál pikáns mustár, 1 kiskanál saláta- vagy olívaolaj, finomra vágott zöldpetrezselyem vagy snidling (metélőhagyma)

Elkészítése:
Salátástálba rakjuk a finomra reszelt sárgarépát, a tormát meg a sajtot és a meghámozott durvára reszelt almát. Közben elkészítjük az öntetet: belekeverjük a joghurtba a citromlevet, a porcukrot, a mustárt és az olajat, s ráöntjük a salátára, összekeverjük, és harminc percig hűtőben érleljük. Végül megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel vagy snidlinggel.

CITROMOS SÁRGARÉPA-SALÁTA
Hozzávalók:
2 kicsi, vékony héjú érett citrom, 4 nagy szál sárgarépa, 1 dl tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, ízlés szerint méz, csipetnyi só

Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítom és nyersen, almareszelőn lereszelem. Az egyik citromot megmosom, meghámozom, és nagyon éles késsel hajszálvékonyra karikázom, majd a karikákat vékony csíkokra metélem. Elkészítem a salátaöntetet: a maradék citrom kifacsart levét belekeverem a tejszínbe, hozzáadom a mustárt, a mézet, az olajat, a sót és jól összekeverem. Ráöntöm a sárgarépával elkevert citromcsíkokra, jól átforgatom, majd lefedve a hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül.

Forrás:
SALÁTÁK SÁRGARÉPÁVAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.