Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - SALÁTÁK SÁRGARÉPÁVAL 4.

2017.02.01

SALÁTA LEXIKON

KEFIRES VEGYES SALÁTA
Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 db kicsi zeller, 1 db kisebb karfiol, 2 db burgonya, 3 db közepes savanyú uborka, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, tárkony, bors, só, 2 evőkanál olaj, citromlé, metélőhagyma, 1 pohár kefir

Elkészítése:
A zöldségeket vágjuk egyforma darabokra (a karfiolt szedjük rózsáira), majd kevés vegetás vízben pároljuk puhára. Adjuk hozzá az apróra vágott savanyú uborkát, a zöldpetrezselymet, a tárkonyt és a metélőhagymát. Az egészet borsozzuk, olajjal meglocsoljuk, összekeverjük. A kefirbe keverjük a citrom levét, s öntsük a salátára.
A tetejét díszítsük petrezselyemzölddel, snidlinggel vagy bármilyen zöldsaláta levelével.

KERTÉSZ SALÁTA EMENTÁLI SAJTTAL (REMOULADE JARDINIERE A L’EMMENTAL)
Hozzávalók 4 személyre:
500 g sárgarépa, 1 zellergumó, 300 g ementáli, 2 avokádó, 1 üveg mustáros majonéz, só, bors

Elkészítése:
Reszeljük le a zellert, a sárgarépát és a sajtot a reszelő nagyobb lyukán. Keverjük össze a majonézzel.
Hámozzuk meg az avokádót nagyon vékonyan, majd vágjuk vékony szeletekre. Csepegtessünk rá citromlét.
Tegyük az avokádóágyra a salátát, díszítsük avokádószeletekkel.

LENGYEL SÁRGARÉPA SALÁTA
Elkészítése:
Megtisztítunk, és vékony karikákra vágunk 80 deka zsenge répát. 3 evőkanál olajon, fedő alatt üvegesre párolunk 2-3 szál karikára vágott újhagymát, hozzáadunk egy gerezd tört fokhagymát, végül a sárgarépát. Kevés sóval, mustárral ízesítjük, és enyhén megecetezve, lassú tűzön puhára pároljuk. (A répa ereszt, annyi levet, amennyi a puhuláshoz kell.) A tűzről levéve törött borssal, csipet cukorral ízesítjük.
A tálat megmosott, megszárított salátalevelekkel béleljük ki, és ebbe öntve a sárgarépát, jégbe hűtve kínáljuk.

Forrás:
SALÁTÁK SÁRGARÉPÁVAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.