Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A SOPSZKA SALÁTÁK 2.

2017.05.26

SALÁTA LEXIKON


SOPSZKA SALÁTA 02.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kígyóuborka, 2 húsos zöldpaprika, 4-5 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál borecet, 5-6 evőkanál olaj, 10 dkg juhsajt

Elkészítése:
Az uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot nyolc részre vágjuk. A megtisztított, félbevágott hagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Az így előkészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk, és az ecetes olajban megforgatjuk. 1-2 óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalás előtt a juhsajtot a tetejére morzsoljuk.
Elkészítési idő: 30 perc (pihentetés nélkül)

SOPSZKA SALÁTA 03.
Hozzávalók 3-4 személyre:
20 dkg kígyóuborka, 20 dkg paradicsom, 2 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sós juhsajt, 4 evőkanálnyi olívaolaj, 2 evőkanálnyi borecet, petrezselyem, bors, só

Elkészítése:
A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a negyedekre vágott hagymát szeleteld, s mindezt keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Locsold meg az olajból, borecetből, sóból, borsból kikevert öntettel, majd az egészet hűtsd le.
Tálalás előtt morzsold a tetejére a juhsajtot.

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - SOPSZKA SALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.