Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SOPSZKA SALÁTÁK 3.

2019.05.07

SALÁTA LEXIKON

 

SOPSZKA SALÁTA 08.
Hozzávalók:
kígyóuborka, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, juhtúró, olívaolaj, borecet, petrezselyem, bors, só

Elkészítése:
Paradicsomot, uborkát, hagymát felkockázzuk, hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet.
Meglocsoljuk olajjal, borcettel, sózzuk, borsozzuk, lehűtjük.
Tálalás előtt a juhtúrót rámorzsoljuk.

 

SOPSZKA SALÁTA 09.
Hozzávalók négy személyre:
vöröshagyma, paradicsom, uborka, zöldpaprika, feta sajt, étolaj, só

Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket kocára vágjuk, kevés étolajjal összekeverjük, majd a tetejére kockázzuk vagy reszeljük a fetasajtot.
Ez a kiváló saláta bármely rostonsült finom kísérője vagy előétel lehet.

SOPSZKA SALÁTA 10.
Elkészítése:
A kicsumázott zöldpaprikákat, a paradicsomot és a hámozott uborkát kockára vágjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és összekeverjük. Leöntjük olajos, ecetes, sóval, törött borssal ízesített salátalével.
Tetejére juhtúrót reszelünk, és finomra vágott kaporral meghintjük.
Hűtve tálaljuk.

SOPSZKA SALÁTA 11.
Hozzávalók:
4 paradicsom, 2 uborka, 2 friss édes paprika kockára vágva, 2 ek petrezselyem, 2 ek hagyma vagy zöldhagyma aprítva, 22 dkg sajt reszelve, keverve, sóval, ecettel, olajjal ízesítve.

SOPSZKA SALÁTA 12.
Hozzávalók 4 főre:
1 fej vöröshagyma, 1 kígyóuborka, 2-3 paradicsom, 2 db sült paprika, 15 dkg fetasajt, petrezselyem, olajbogyó

Elkészítése:
a hagymát és a zöldségeket apróra vágjuk, és óvatosan összekeverjük. A tetejére ráreszeljük a sajtot, meghintjük petrezselyemmel és rászórjuk az olajbogyót. Tálaláskor az asztalra teszünk sót, borsot, olívaolajat, borecetet, hogy ki-ki kedve szerint fűszerezhesse a salátáját.
Jó tanács:
A sopszka salátát soha ne fűszerezzük előre, így mindig ropogós marad.

SOPSZKA SALÁTA 13.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 8 db paradicsom, 2 db uborka, 3 ek borecet, 6. ek olaj, 20 dkg juhsajt vagy juhtúró, olaj, só

Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk. A zöldpaprikát először szeletekre, majd vékony csíkokra; a hagymát és a paradicsomot kockákra; az uborkát pedig vékony szeletekre vágjuk. Mindezt összekeverjük, megsózzuk. Ráöntjük az ecetet és az olajat, majd újra összekeverjük.
Tetejére szórunk reszelt juhsajtot, vagy szétmorzsolt juhtúróval tálaljuk.

SOPSZKA SALÁTA 14.
Hozzávalók 4 személyre:
zöldpaprika 40 dkg, paradicsom 40 dkg, uborka 40 dkg, vöröshagyma 1 nagy fej, félzsíros túró 25 dkg, borecet 2 evőkanál, olaj 2 evőkanál, só 1 mokkáskanál, bors

Elkészítése:
A hozzávalókat külön-külön karikára vágjuk, és egy salátástálba tesszük. Meglocsoljuk borecettel, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Olajjal megöntözzük és megszórjuk a tehéntúróval.

SOPSZKA SALÁTA 15.
Elkészítése:
Vékony karikára vágott vöröshagymát, karikára vágott paradicsomot, kockára vágott uborkát összekeverünk. Juhsajtot reszelünk rá, vagy juhtúrót morzsolunk közé.
Barna kenyérrel önálló fogás is lehet.

SOPSZKA SALÁTA, "CÉZÁROSÍTVA"
Hozzávalók:
1 méretes (25 cm) kígyóuborka, 8 db paradicsom, 6 db paprika (piros és sárga), 1 maréknyi snidling, 1 nagy lila hagyma fele, igen apróra vágva, 2 dl kefir, 1 teáskanálnyi Worcester szósz, 1 kk Dijoni mustár, só, őrölt bors, cukor, citromlé, reszelt sajt

Elkészítése:
A snidlinget nagyon apróra vágtam, összekevertem a hagymával, az apróbb kockákra vágott paprikával, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paradicsommal, sóztam, borsoztam, összekevertem. Az uborkát V-gyaluval hasábokra vágtam, azt is belekevertem. Ráöntöttem a kefirt, bele a mustár, a Worcester, és alaposan összeforgattam.
Kevés citromlével és porcukorral alakítottam az ízeken, aztán irány a hűtő, ott másnap reggelig érlelődik.
Tálalás előtt kap még 10-15 dkg reszelt sajtot, és fogyasztható!

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - SOPSZKA SALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.