Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SOPSZKA SALÁTÁK 3

2019.02.27

SALÁTA LEXIKON

SOPSZKA SALÁTA 04.
Elkészítése:
A kígyóuborkát jól megmossuk és kockákra vágjuk. A paradicsom héját eltávolítjuk és az uborkához hasonlóan felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és azt is egyforma nagyságú kockákra vágjuk.
Az előkészített hozzávalókat keverőtálba tesszük, megszórjuk finomra vágott vöröshagymával és lazán összekeverjük. A hűtőszekrénybe téve legalább egy órán át állni hagyjuk.
Közvetlenül tálalás előtt megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk.

 

SOPSZKA SALÁTA 05.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 1520 dkg érett tehén- vagy juhtúró (ömlesztett), 1/2 dl étolaj, 1 csípős hegyes paprika, 1 uborka, só

Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, karikákra vagy cikkekre vágjuk, összekeverjük a hagymával, olajat öntünk rá, megsózzuk, s hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát. Lassan elkeverjük, meghintjük reszelt vagy elaprított túróval, s rászórjuk a karikákra vágott paprikát. Ez a kiváló salátaféleség gyakran kerül az asztalra kukoricalisztből készült ételek, héjában főtt vagy sült burgonya, pirított húsok, kebab stb. mellé.

SOPSZKA SALÁTA 06.
Hozzávalók:
3 uborka, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 1 lehetőleg lila hagyma, borecet, 1 evőkanál olaj, só, olajbogyó, juhsajt, vagy juhtúró

Elkészítése:
A hagymát félbe, majd hajszál vékony karikára vágjuk. Az uborkát héjástól felszeleteljük. A paprikát karikára, a paradicsomot félbe vágjuk, úgy szeleteljük. A zöldségeket kicsit sózzuk. Az ecetet összekeverjük az olajjal, és a salátára öntjük. A sajtot rámorzsoljuk.

SOPSZKA SALÁTA 07.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 1 fej lila hagyma, 4 szem paradicsom, 10-15 szem magozott fekete olajbogyó, 15 dkg Feta sajt, olívaolaj, citromlé, só, oregánó

Elkészítése:
Az uborkát és a lila hagymát vékonyra szeleteljük. Egy tálba rakjuk, megsózzuk, összekeverjük, állni hagyjuk. Közben a paradicsomot cikkekre vágjuk, az olajbogyót feldaraboljuk, a Feta sajtot kis kockákra vágjuk. Kevés olívaolajhoz sót, oregánót és ízlés szerinti citromlevet keverünk.
Mindent összekeverve kevés ideig hűtőbe állítjuk a salátát.

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - SOPSZKA SALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.