Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A TENGER GYÜMÖLCSEI 5.

2017.03.26

SALÁTA LEXIKON

POLIPSALÁTA
Hozzávalók:
1 konyhakész polip (cca. 80 dkg.), 1 db kaliforniai paprika, 1 fej hagyma, 4 db paradicsom vörösborecet, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 csokor kapor, só, bors, 1/2 lime leve, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj

Elkészítése:
A polipot megtisztítjuk. A kaliforniai paprikát és a hagymát felkarikázzuk, grillrácson vagy serpenyőben megsütjük a polippal együtt. A paradicsomokat felkarikázzuk. A megsült polipot feldaraboljuk, hozzáadjuk a sült zöldségeket.
Vörösborecettel, dijoni mustárral, apróra vágott kaporral, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük. Ráreszeljük a fokhagymát, leöntjük egy kevés olívaolajjal, összekeverjük. Fogyasztásig lefóliázva hűtőszekrényben érleljük.

RÁK-KAGYLÓ KOKTÉL
Hozzávalók:
1 doboz apró tengeri rákkonzerv, 1 doboz apró kagylókonzerv, 1 nagy grape-fruit, 2 cikória, 2 kemény paradicsom, 1,5 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 kiskanál mustár, 1/2 citrom leve, só, fehérbors, 4 salátalevél

Elkészítése:
A rákot és a kagylót leszűröm. A levét az öntethez félreteszem. A grapefruitot megtisztítom, gerezdekre szedem, a hártyáit eltávolítom, és a húsát nagy kockákra vágom.
A cikóriát megmosom, és kétujjnyi széles csíkokra, a paradicsomot pedig kockákra vágom.
A koktél előkészített és feldarabolt hozzávalóit salátástálban óvatosan összekeverem.
Az öntethez a majonézt a tejföllel és fűszerekkel elkeverem (un. magos francia mustárral még finomabb!). A rák és a kagyló félretett levéből is hozzáöntök annyit, hogy a mártás híg tejföl sűrűségű legyen.
Az elkészült mártást a salátára öntöm, lazán átkeverem, és tálalásig, legalább egy órára, hűtőbe teszem.
Üvegkelyhekben, salátalevéllel díszítve tálalom.
Száraz fehérbor vagy pezsgő illik hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SALÁTÁK LEXIKONJA - A TENGER GYÜMÖLCSEI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.