Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TENGER GYÜMÖLCSEI 8

2020.04.08

SALÁTA LEXIKON

RÁKSALÁTA KEHELYBEN - SPANYOL
Hozzávalók:
1 doboz konzerv rák, 1 dl majonéz, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál marinált paradicsompaprikacsík, 1 kis fej kemény saláta, 3 evőkanál tejszín, só, bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd 4 levelet félreteszünk a kehelypoharak kibéleléséhez.
A többi salátát apróra vágjuk.
Összekeverjük a lecsurgatott rákhússal, a marinált paprikával, és betesszük a hűtőszekrénybe.
A majonézt elkeverjük a tejszínnel, a megtisztított, zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
A mártást ráöntjük a salátára, és átforgatjuk.
Az előhűtött talpas poharakat a félretett salátalevelekkel kibéleljük, elosztjuk benne a salátát, és a tetejét kevés rákhússal valamint a paprikával feldíszítjük.

SALÁTA A TENGER GYÜMÖLCSEIBŐL
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg mélyhűtött tengeri halfilé, 15 dkg mélyhűtött garnéla-rák, 1 doboz kagylókonzerv, 25 dkg zöldborsó, 1 kígyóuborka, 2 piros húsú paprika, 1 fej Lollo Rosso vagy más fejes saláta. 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál fehérborecet, 4 evő-kanál sherry, (vagy desszertbor), 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1 csokor kapor, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítése:
A mélyhűtött halat és rákot sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és nagyságtól függően feldaraboljuk.
A megtisztított zöldborsót sós vízben megfőzzük.
A megtisztított paprikát vastagabb csíkokra metéljük, az uborkát felkarikázzuk.
A halat, a rákot, a lecsöpögtetett, konzerv kagylót összevegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk.
Az olajat kikeverjük az ecettel, a borral, mézzel, citromlével, mustárral, a zúzott fokhagymával.
Sóval, borssal és frissen vágott kaporral ízesítjük, majd a salátára öntjük.
Egy órára jégbe hűtjük.

SALÁTAPARTI ÍNYENCEK SZÁMÁRA
Hozzávalók 8 személyre:
8 pohár kagylókoktél, 40 dkg hideg angol bélszín, 50 dkg csabai töltött karaj, 10 adag indiai rizssaláta, 5 adag kínai mártás, 8 rokfortkrémmel töltött alma

Előkészítése és tálalása:
A kagylókoktélt kehelypoharakba tálaljuk, és csészealjra vagy kistányérra téve előételként szolgáljuk fel.
Fogyasztásához kisvilla vagy kiskanál szükséges.
Feltétlenül kínáljunk mellé pirított kenyeret.

Elkészítése:
A hideg sülteket vékonyra felszeleteljük és legyező alakban vagy soronként - a szeleteket behajtással kissé megemelve - tálra rakjuk, és olvasztott aszpikkal lefényezzük.
Néhány salátalevéllel és kockára vágott aszpikkal, valamint marinált paprikával díszíthetjük.
A rizssalátát nagy, mély üvegtálba helyezzük, majd a húsos tállal és a külön edényben tálalt mártással együtt az asztal közepére állítjuk.
Természetesen minden fogáshoz külön kistányér, evőeszköz és tálalóeszköz szükséges.
A töltött almákat, ha mód van rá, néhány zöld falevéllel fedett tálon szolgáljuk fel desszertként.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A TENGER GYÜMÖLCSEI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.