Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TENGER GYÜMÖLCSEI 9

2020.05.23

TENGER GYÜMÖLCSEI 

SPANYOL RÁKSALÁTA
Hozzávalók 6 személyre:
1/2 kg főtt rákhús vagy rákfarok, 2 nagy narancs, 1 kis fej saláta, 1 fej, karikára vágott lila hagyma, 2 evőkanál vörös borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 1 tört fokhagymagerezd

Elkészítése:
A rákot megtisztítjuk.
A narancsok két végéről levágunk 1-1 akkora darabot, hogy a húsa kilátszódjék.
Kis éles késsel a narancsokat a fehér részét is levágva meghámozzuk, egy részét a díszítéshez lereszeljük.
A narancs húsát vékony cikkekre szabjuk.
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és 6 tányért kibélelünk velük.
A rákot, a hagymát és a narancscikkeket ráterítjük.
Az ecetet az olajjal, 1/2 kiskanálnyi reszelt narancshéjjal meg a fokhagymával jól záródó tetejű kis üvegben alaposan összerázzuk, a salátára öntjük, és friss kenyérrel azonnal tálaljuk.

 

 

SZARDELLÁS RÁKSALÁTA
Hozzávalók:
1 doboz rákkonzerv, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 dl majonéz, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 20 dkg kész franciasaláta, 2 kis, kemény saláta

Elkészítése:
A rákhúst a dobozból kivesszük, és kezünkkel apróra tépjük.
(Így könnyen észrevehetjük a benne lévő fóliaszerű szálkákat.
A majonézt elkeverjük a tejföllel, a franciasalátával és a szardellapasztával, hozzáadjuk a rákhús darabokat, végül óvatosan belekeverjük a tejszínből vert kemény habot.
Hűtőszekrénybe téve egy órán át, hűtjük, majd tálalás előtt a megmosott, megszárított és laskára vágott salátalevelekre halmozzuk.

SZÍNES SALÁTATÁL
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag fagyasztott rákhús, 1 avokádó, 2 citrom leve, 1 fej saláta, 2 cukkini, 2 sárgarépa, 1 teáskanál szemes bors, 6 evőkanál olaj

Elkészítése:
Vágja kockára a rákhúst.
Az avokádót felezze el, magozza ki, hámozza meg, húsát vágja kockára, majd locsolja meg az egyik citrom levével, nehogy megbarnuljon.
A salátát bontsa leveleire, mossa meg, csepegtesse le, majd rendezze tálra.
A cukkinit és a sárgarépát hámozás és mosás után vágja gyufaszál vékonyságúra.
Szórja a rákhúst a salátára, majd a sárgarépát, a cukkinit és az avokádót is.
Óvatosan keverje össze.
Törje össze a borsot, csipetnyi sóval és a másik citrom levével keverje össze.
Végezetül apránként adagolva adja hozzá az olajat, majd egyenletesen öntse a salátára.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

 

Forrás:
SALÁTÁK LEXIKONJA - A TENGER GYÜMÖLCSEI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.