Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉSZTASALÁTÁK 1

2020.05.22

SALÁTA LEXIKON

BOLOGNAI TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg apró csőtészta, 1 dl majonéz, 4 dl kefir, 5 dkg Karaván füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, csipet porcukor, 1 mokkáskanál currypor

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kifőzzük.
Langyos vízzel leöblítve jól lecsurgatjuk.
Míg a tészta fő, elkészítjük a mártást:
a majonézt simára keverjük a kefirrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a sót és a fűszereket, majd beleforgatjuk a főtt tésztát.
Hozzákeverjük még az almareszelő durva fokán lereszelt (vagy nagyon vékonyka csíkokra vágott) sajtot, és az egészet jól összeforgatjuk.
Befedjük, és a hűtőszekrényben legalább két órán keresztül érleljük.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

BUDAI SALÁTA
Hozzávalók:
10 dkg apró kockatészta, 2 db kovászos uborka, 2 db savanykás alma, 2 közepes fej lila hagyma, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, fél dl kovászos uborka-lé, 1 csokor kapor, 3 gerezd friss fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors

Elkészítése:
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe teszem és megfőzöm.
Hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem.
Közben a mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel és az uborkalével, majd sóval, borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával ízesítem.
A tésztát a mártásba belekeverem.
Ezután az almát megmosom, kicsumázom, és egészen apró kockákra vágva hozzáteszem a salátához.
A kovászos uborkát ugyancsak apróra összevágom, a megtisztított hagymát finomra metélem, a megmosott kaprot felaprítom, és az összes hozzávalót összekeverem.
Befedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom.
Tálalás előtt ismételten átkeverem, és hidegen kínálom.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc

CECÍLIA-SALÁTA
Hozzávalók:
25 dkg cérnametélt, 20 dkg főtt füstölt sonka, vagy tarja, 1 evőkanál olaj, 1 dl majonéz, 3 dl tejföl, 1/2 mokkáskanálnyi csípős paprika (vagy paprikakrém), 1 mokkáskanál curry, 1/2 mokkáskanál chilli, só és törött fekete bors, ízlés szerint

Elkészítése:
Az apróra tördelt cérnametéltet forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
Leöblítve és lecsöpögtetve elkeverjük az olajjal.
Közben a sonkát vagy ledaráljuk, vagy nagyon finomra vagdaljuk, és összekeverjük a majonézzel, a tejföllel és a fűszerekkel.
Ebben a csípős mártásban megforgatjuk a főtt tésztát, hűtőszekrényben jól lehűtjük, és sör mellé kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - TÉSZTASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.