Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A ZELLERSALÁTÁK 7.

2017.04.11

SALÁTA LEXIKON

SZALAGOS ZELLERSALÁTA
Hozzávalók 4 főre:
1 db zellergumó (kb. 250 grammos), 85 g tejföl, 2 ek majonéz, 1 ek mustár, 1 kk dijoni mustár, 5 apróra vágott szardellafilé, (ne ez legyen a domináns íz), 2 ek kapribogyó (összeaprítva), 1 db csemegeuborka (apróra vágva), fél csokor petrezselyem, 2 ek olívaolaj, 1 ek balzsamecet, só, bors

Elkészítése:
A zellergumót meghámozzuk, majd a hámozó segítségével hosszabb-rövidebb (ahogy éppen sikerül) szalagokat szeletelünk. (Mivel íztelen, a gumó szivacsos belsejét ne használjuk fel.)
A zellerszalagokat egy nagyobb tálban a hozzávalókkal alaposan összekeverjük, a tálat lefedjük és mehet is a hűtőbe.

TOJÁSOS ZELLERSALÁTA
Elkészítése:
Meghámozunk, gyufaszálnyi darabokra, vagy kis kockákra vágunk 50 deka zellert és tésztaszűrőbe téve, egy-két percre sós forrásban levő vízbe mártjuk, majd lecsurgatjuk. Közben villával összetörünk apróra négy kemény tojást, elkeverjük két deci kefirrel, és kiskanálnyi porcukorral, meg mustárral, egy pár csepp citromlével, sóval ízesítjük. A tálba öntött zellert ezzel elkeverjük, és - ha van - apróra vágott zellerlevéllel hintjük meg.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

 

Forrás:
ZÖLDSÉGSALÁTÁK - SALÁTÁK ZELLERBŐL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.