SALÁTA LEXIKON - A ZELLERSALÁTÁK 8.

WALDORF SALÁTA 01
Hozzávalók:
20 dkg zeller, 3 alma, fél citrom, 15 dkg sajt, 10 dkg dió, fél dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors
Elkészítése:
A megtisztított zellert gyufaszál vékonyságúra vágjuk, az almát megmossuk, ugyancsak vékony csíkokra vágjuk, mindkettőt megöntözzük kevés citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sajtot kockákra vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félreteszünk a díszítéshez). A majonézt eldolgozzuk, ízlés szerint sóval, borssal, a tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan hozzákeverjük. Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük, jól behűtjük.
Tálaláskor a gondosan megmosott, lecsorgatott salátalevelekkel kibéleljük egy mélyebb tálat, beleszedjük a salátát.
Tetejét diógerezdekkel díszítjük.

WALDORF-SALÁTA 02
Hozzávalók:
25 dkg zeller, 25 dkg savanykás alma, 7 dkg dióbél, 1 citrom, 15 dkg majonéz, só, a díszítéshez salátalevelek
Elkészítése:
A zellert megtisztítjuk, megmossuk, metéltre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Az almát meghámozzuk, félbevágva magházát kiemeljük, és metéltre vágjuk. A dióbelet leforrázzuk, külső barna héját lehúzzuk. A zellert és az almát könnyedén összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a dióbelet is. Néhány szebb szemet félretesszük a díszítéshez. Sóval, szűrt citromlével ízesítjük, hűtőben tartjuk fogyasztásig.
Salátástálra halmozzuk, tépett salátalevelekkel és dióbéllel díszítjük.

ZÖLDSÉGSALÁTÁK - SALÁTÁK ZELLERBŐL
Szerző:


