Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - SALÁTÁK ZELLERREL 6.

2017.01.17

SALÁTÁK LEXIKONJA

RÁNTOTT ZELLERSALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg zeller, 20 g liszt, 3 dl olaj, 100 g zsemlemorzsa, 5 db tojás, 3 dkg cukor, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 1 mk balzsamecet, 1 limet, 1 ek olívaolaj

Elkészítése:
A megtisztított zellerfejeket negyedekjük, kb. 3-4 mm-es szeletekre vágott zellert, bepanírozzuk, megsütjük és kihűtjük. Salátalevet készítünk a cukor, limet, víz, olívaolajból. A vöröshagymát (újhagymát) megtisztítjuk, karikára szeleteljük, sózzuk. A kihűlt rántott zellert a saláta levébe tesszük és hozzáadjuk a kinyomkodott vöröshagymakarikákat.
Pár órán át, érleljük, hidegen tálaljuk.

RÉTEGELT SALÁTA (SCHICHTSALAT)
Hozzávalók:
1 kis üveg zellersaláta * (Kis üveg = kb. 200 - 250 ml), 6 szelet főtt sonka, 6 kemény tojás, 1 kis doboz kukorica, 1 kis doboz ananász, szál póréhagyma, 1 kis üveg Miracel Whip**, reszelt sajt

Elkészítése:
A sonkát, a tojásokat és a hagymát nagyon apróra összevágjuk, és a hozzávalókat a megadott sorrendben egymásra rétegezzük (elég sok lesz, nagyobb tál kell hozzá).
Semmilyen fűszer nem kell bele, de egy egész napot hűvös helyen állnia kell, hogy összeérjen. * Nagyon apróra vágott zeller klasszikus, (enyhen) ecetes, cukros lében.
** Könnyű (light) majonézes dressing, biztosan mindenütt van hasonló, de házilag is elkészíthető.

ROKFORTOS-DIÓS ZELLERSALÁTA
Hozzávalók:
1 bokor-zeller, 5 dkg tisztított dióbél, 10 dkg rokfort, 4 evőkanál olaj (hidegen sajtolt salátaolaj a legjobb), 2 evőkanál enyhe ecet (gyümölcsecet vagy borecet), 2 szál zöld fokhagyma szárával együtt, kevés só és mustár

Elkészítése:
Az olajat, az ecetet, a sót és a mustárt mártássá keverem. A zöld fokhagymát tisztítás után szárastól karikákra vágom. Ugyancsak karikákra vágom a megmosott zellert, amelyről leszedem a zöld leveleket. A levelet - mint a petrezselyemzöldet - finomra aprítom. A márványsajtot darabokra tördelem, a diót durvára aprítom. Mély tálba teszem a zellert, a fokhagymát, a diót és a sajt felét, rálocsolom a mártást, majd jól átforgatom, végül meghintem a megmaradt rokforttal, és néhány diódarabkát teszek rá. Befedem és lehűtöm.
Pirított kenyérrel vagy kalácsszeletekkel tálalom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
ZÖLDSÉGSALÁTÁK - SALÁTÁK ZELLERBŐL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.