Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SERTÉSLEXIKON 59

2018.09.20

SERTÉSLEXIKON

KÉTSZER PÁROLT SERTÉSHÚS
Hozzávalók:
45 dkg kicsontozott sertéshús; 8 dkg mogyoróhagyma vagy zöld fokhagyma; 1 ek olaj; 2 ek szójakrém; 1 ek édes szójaszósz; 1 dl húsleves

Elkészítése:
A húst egyben tegye lobogó vízbe, és főzze 8 percig. Vegye ki, csepegtesse le, és darabolja fel nagyobb kockákra, majd tegye félre. A mogyoróhagymát ferdén vágja 2-3 centis darabokra. Serpenyőben melegítse fel az olajat 180 fokra, amíg épp füstölni kezd. Tegye bele a húst, forgassa pár pillanatig, majd adja hozzá a többi alkotóelemet. Öntse alá a húslevest, és körülbelül 5 percig kevergetve párolja tovább.
Forrón tálalja.

KÉTSZER PIRÍTOTT SERTÉSCOMB
Hozzávalók:
75 dkg sovány sertéscomb, 2 cm-es kockákra aprítva, 3 ek olaj, 1 ek hojsin-szósz, 1 ek fehérbor, 1, 5 ek szójabab paszta, 1 ek szójaszósz, 1 teáskanál cukor, 1 ek zsír, 1 teáskanál kukoricaliszt 3 ek vízben vagy csontlébe oldva

Elkészítése:
Forgassuk a húsdarabokat 1,5 ek olajba. Forrósítsuk meg a maradék olajat egy wokban. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk erős tűzön 2 percig. Vegyük ki, csurgassuk le. Keverjük össze a hojszin-szószt, a fehérbort, a szójabab pasztát és a szójaszószt egy csészében. Az olajat öntsük ki a wokból, majd kis lángon olvasszuk fel benne a zsírt, adjuk hozzá a mártást és állandó kevergetés mellett a feloldott kukoricalisztet; kevergessük tovább, amíg besűrűsödik.
Tegyük vissza a húsdarabokat, és pároljuk egy percig.
Forrón tálaljuk.

KEVERGETVE SÜTÖTT SERTÉSHÚS SZECSUANI SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGGEL
Hozzávalók:
22 dkg szűzpecsenye, 5 dkg szecsuani savanyított zöldség, átmosva, 4 ek földimogyoró-vagy kukoricaolaj, 1 nagy fej fokhagyma, meghámozva és selyemszálakra vágva, 5-6 db újhagyma hosszában félbe vágva és 5 cm-es darabokra vágva, 1 ek saohszingi bor vagy közepesen száraz sherry

Elkészítése:
Vágjuk fel a sertéshúst gyufaszál vastagságú csíkokra. Tegyük egy tálba.
Készítsük el a páclevet: a sertéshúst keverjük össze a sóval, a cukorral, a szójamártással, a borral vagy a sherryvel, a burgonyaliszttel és a vízzel.
Ugyanabban az irányban keverjük, amíg be nem issza a levet.
15 percig hagyjuk állni.
Keverjük hozzá a szezámolajat.
A savanyított zöldséget vágjuk fel a lehető legvékonyabb szeletekre, szedjük egy halomba, és metéljük igen vékony csíkokra.
Erős tűzön hevítsük a wokot füstölésig.

Forrás:
SERTÉSLEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.