Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SONKÁS LEXIKON 11.

2017.03.19

SONKÁS LEXIKON

SONKÁS DARAGALUSKA
(EGYTÁLÉTEL)
Hozzávalók 4 személyre:
3 db egész tojás, 30 dkg búzadara, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 10 dkg főtt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 dl kefir

Elkészítése:
A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az ugyancsak apróra vágott sonkát. Néhány percig pirítjuk, ezután ráöntjük a tejfölt és a kefirt. Éppen csak átmelegítjük, végül az egészet rálocsoljuk a már ismert módon elkészített galuskára.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk annyi időre, amíg a galuska jól átforrósodik.

SONKÁS-GOMBÁS RIZS
Hozzávalók:
20 dkg sonka, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg rizs, 3 ek étolaj, 3 dkg reszelt sajt, só, bors

Elkészítése:
A kockára vágott gombát olajban megpirítjuk, hozzátesszük a kockára vágott sonkát, együtt pirítjuk, majd hozzákeverjük, a már külön megfőzött zöldborsót. Az előfőzött rizst, a szokásos módon elkészítjük, és hozzákeverjük a megpirított sonkát és gombát, zöldborsót, borssal, vágott petrezselyemmel ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajt egy részét, gyorsan, melegen jól összekeverjük és forrón tálaljuk.
Tetejét, megszórjuk a maradék sajttal. Sonka helyett kockára vágott párizsival is készülhet.

SONKÁS - GOMBÁS TEPSIS KRUMPLI
Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg krumpli, 30 dkg gomba, 15 dkg sonka, 15 dkg párizsi, olaj, liszt, 2 dl tejföl, só, bors, ételízesítő

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, fél centi vastagságúra szeleteljük, majd olajon a felaprított hagymával együtt átsütjük, és belerakjuk egy tepsibe. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd kevés ételízesítős vízben pároljuk, és hozzátesszük a krumplihoz. A sonkát és a párizsit apróra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a rétegezett krumplira rakjuk. A lisztet vajon megpirítjuk, felengedjük a 2 dl jóféle tejföllel, és ráborítjuk az ételre.
Forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Friss saláta illik hozzá leginkább, de kínálhatjuk bármilyen egyéb salátával vagy savanyúsággal.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SONKÁS ÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.