Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A BÖGRÉSEK 1.

2016.11.02

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA<

A LEGJOBB BÖGRÉS KAKAÓS KOCKA
Hozzávalók:
3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 bögre olaj, 1 bögre szódavíz, 4 db tojás, 20 g sütőpor, cukrozatlan kakaó, ízlés szerint

Elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel összekeverni simára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tölteni, és előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütni.

ALMÁS BÖGRÉS
Hozzávalók:
10 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj, 2 db tojás, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor, 1 doboz tejföl (helyettesíthető: 2,5 dl tejjel is), csipetnyi só, 1 db alma

Elkészítése:
A hozzávalókat jól kikeverjük, az almát kisebb kockára darabolva belekeverjük, és tepsibe öntve, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, csak utána szeleteljük. Az almát helyettesíthetjük meggyel, cseresznyével, vagy bármilyen más gyümölccsel is.
Ez egy kis adag, nagyobb létszámú család esetén érdemes dupla mennyiségben elkészíteni.

BÖGRÉS-ALMÁS SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
1 kg alma, 6 tojás, 2 bögre cukor, 2 bögre liszt, 3/4 bögre olaj, 1 csomag sütőpor, fahéj, ízlés szerint, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítése:
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.

BÖGRÉS BARACKOS ICA MAMA MÓDRA
Hozzávalók:
1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 db tojás, 1 dl olvasztott margarin, csipet só, fél csomag sütőpor, 1 bögre apróra vágott barack (mindegy milyen, én őszivel készítettem)

Elkészítése:
A hozzávalókat jól összekeverni, majd egy kisebb (20 x 30) tepsibe önteni, 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütni!

BÖGRÉS CSOKIS-PISKÓTÁS SÜTEMÉNY MANDULÁVAL
Hozzávalók:
4 dl liszt, 4 dl kristálycukor, 4 dl csapvíz, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 2-3 evőkanál nutella, 1 dl tej, kb. 10-12 db babapiskóta (a fele nagyobb darabokra vágva, a másik apróra zúzva), kakaópor, hántolt mandula a szóráshoz, csokoládélapok

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra verem, majd hozzáadom a lisztet, vizet, sütőport. Közben előmelegítem a sütőt kb. 200 fokra, kivajazok-kilisztezek egy tálat. A Nutellát felolvasztom. Amikor már folyik, de még*lötyög* egy kicsit, elkeverem a tejjel. A masszába belekeverem az apróra zúzott piskótát, majd a kakaóport is hozzákeverem. Hozzáadom a nagyobb darab kekszeket és a Nutella-szószt, és csak úgy nagyjából keverem el, ne tűnjön el a Nutella vonala teljesen.
Ezt a tálba öntöm, és megszórom alaposan mandulával. A csoki lapokból csíkokat rakok a tésztára, majd a sütőben addig sütöm, amíg nem ragad már sehol a tészta alja.
Megjegyzés:
Kedv szerint variálható, pl. egy kis aszalt áfonyával megbolondítva, vagy ha ízesített kekszet rakunk bele.

Forrás:
ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK - A BÖGRÉSEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.