Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A BÖGRÉSEK 4.

2017.01.18

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

BÖGRÉS MÁKOS 06.
Hozzávalók:
1 bögre darált mák, 1 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 sütőpor, 1,5 bögre tej

Elkészítése:
A hozzávalókat simára kikeverjük, és kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük. Forró sütőben úgy félórányit sütjük. Villával vagy késheggyel nézzük meg hogy megsült-e.
Félig sült állapotban lehet a tetejére összevágott gyümölcsbefőttet szórni vagy meggyet, de akár mazsolát is.

BÖGRÉS MÁKOS 07.
Hozzávalók:
1-1 csésze (2 dl) őrölt mák, liszt, kristálycukor, tej, 1 evőkanál zsír, sütőpor, 1 tojás só, mazsola, kókuszreszelék, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt

Elkészítése:
A mákot, a cukrot, a lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük. A tejet ráöntve, a tojással és a zsírral jól kikeverjük, végül a mazsolát is beletesszük. A tésztát zsírral kikent, ki-lisztezett tepsibe öntjük, és jól előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lángon, kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Sütés közben a tészta tetejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.

BÖGRÉS MÁKOS 08.
Hozzávalók:
2 egész tojás, 10 dkg sütőmargarin, 1 bögre cukor (3 dl), 1 bögre darált mák, 1 bögre langyos tej, 1 bögre liszt, 1 csomag sütőpor (20 g), 1 késhegynyi fahéj

Elkészítése:
A margarint a tojással és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, mákot, tejet, sütőport és a fahéjat. Alaposan összekeverem, majd kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben (180-200 fok) kb. 40 percig sütöm.
Ha kész, porcukorral megszórom a tetejét.
Lehet krémmel vagy lekvárral tölteni, de én nem szoktam, mert magában is nagyon finom.

Forrás:
ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK - A BÖGRÉSEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.