Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A BÖGRÉSEK 5.

2017.02.25

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

BÖGRÉS MÁKOS 09.
Hozzávalók:
2 bögre cukor, 4 tojás, 2 bögre mák, 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 1 bögre tej, fahéj, citromhéj, lekvár

Elkészítése:
A tojásokat egészben habosra keverjük a cukorral. Ez akár 5 percig is eltart, akkor jó, ha már szinte kocsonyás. A lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral, a fahéjjal és a citromhéjjal, majd a felvert tojásba keverjük, óvatosan, legjobb széles fakanállal. Mivel így túl sűrű, ezért tejjel ritkítjuk, de lehet, hogy több kell, mint egy bögre. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, ebben megsütjük 180 fokon.
Miután kihűlt, kiborítjuk, hosszában kettévágjuk, és lekvárral megkenjük.
Lekvár nélkül is finom.

BÖGRÉS MÁKOS 10.
Hozzávalók:
1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre mák, 1 bögre tej, 1 tojás, 1 csomag sütőpor

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem, kikent, lisztezett tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

BÖGRÉS-MÁKOS 11.
Hozzávalók:
2 tojás, 10 dkg sütőmargarin, 1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre (darált) mák, 1 bögre tej, 1 csomag sütőpor, késhegynyi fahéj, 10 dkg lekvár, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejet, lisztet, mákot, végül a sütőport és a fahéjat, és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és kisütjük kb. 40 perc alatt. Ha kihűlt, deszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. A lapokat megkenjük a lekvárral, majd a 2 lapot egymásra borítjuk, 1 órát pihentetjük.
Felszeleteljük és fogyasztjuk.
A tetejét megszórhatjuk vaníliás vagy porcukorral is, de nélküle is finom.

Forrás:
ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK - A BÖGRÉSEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.