Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A PITÉK 2.

2017.01.15

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

ALMÁS PITE 06.
Hozzávalók:
Liszt 50 dkg, zsír 20 dkg, tejföl 1 dl, élesztő 2 dkg, só 1/2 késh. porcukor 1 ek., tojás 2 db, alma 0.5 kg, mandula , vagy dió 10 dkg, cukor 10 dkg.

Elkészítés:
Lisztet zsírral eldörzsölünk, azután 1 dl tejföllel, kevés tejben ázott 2 dkg élesztővel, kis sóval 1 ek., porcukorral, 2 egész tojással összeállítjuk, jól kidolgozzuk, két részre osztjuk, és úgy járunk el, mint a meggyes piténél.

ALMÁS PITE 07
Tészta:
11 evőkanál liszt, 1 tojás, 3 evőkanál cukor, háromnegyed csomag sütőpor, 15 dkg margarin. Töltelék:
sok alma, sok fahéj, 3 marék cukor.

Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, két részre osztjuk. Az egyiket a tepsibe simítjuk. A tölteléket a hozzávalókból elkészítjük, és ráhalmozzuk a tésztára.
A másik tésztával beborítjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

 

ALMÁS PITE 08.
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1 db tojás, kevés tej vagy tejföl.

Elkészítés:
Két gombócot készítünk és kinyújtjuk. Az almát megreszeljük és lecukrozzuk, kevés fahéjat reszelünk bele, majd állni hagyjuk.
Miután az alma levet eresztett, kicsavarjuk, és egyenletesen elterítjük a tészta egyik felén, majd a másikkal letakarjuk és kisütjük.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A PITÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.