Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A PITÉK 3.

2017.03.11

SÜTMÉNYEK LEXIKONJA

ALMÁS PITE 09.
Elkészítése
21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 11 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 sárgája, vaníliából omlós tésztát készítünk. Felét világosra sütjük, azután rátesszük a dinsztelt almát, a tészta másik felét megkenve és megsütjük.

ALMÁS PITE 10.
Elkészítése
40 dkg lisztet, 20 dkg vajjal eldörzsölni, beletenni 1 tojást, kevés tejfölt, rumot, cukrot, kevés sót. Két részre osztani, az egyiket tepsibe tenni, megtölteni 1-2 kg almával, amit fahéjjal és darált dióval kevertünk össze. Rátenni a másik felét, villával megszurkálni és sütni.

 

ALMÁS PITE ANYU MÓDRA
Elkészítése
2 kg olvasztott vajat kavarj el 2 tojás sárgájával, tégy bele 2 evőkanál tört mandulát, 2 kg lisztet, fahéjat és citromhéjat dolgozd el egy kanállal, és csináld tovább. .

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A PITÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.