Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A PITÉK 5.

2018.08.16

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

ALMÁS PITE KATI MÓDRA
40 dkg lisztet 20 dkg vajjal eldörzsölünk, adunk hozzá 1 tojást, kis sót, rumot, 1-2 ek. cukrot és annyi tejfölt, hogy jól összedolgozódjon. Elkészítése:
Összegyúrjuk, és két részben kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és megtöltjük az almás töltelékkel. Ráborítjuk a másik lapot, villával megszurkáljuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Töltelék:
1½ kg almát megreszelünk, megpárolunk.
Adunk hozzá darált diót, mazsolát, fahéjat.
A tésztára tesszük és megszórjuk fahéjjal.

 

ALMÁS PITE MÁSKÉNT
Hozzávalók:
30 dkg omlós tészta, 2 alma (Golden), 4-5 ek sárgabarack lekvár, citromlé, 8-10 szem rumos-meggy. Elkészítése:
A szokásos módon omlós tésztát készítünk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott, meglisztezett tortaformát. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, és kör alakban elrendezzük a tészta tetején. A lekvárt a citromlével hígítjuk, megkenjük az almasor tetejét és előmelegített sütőben, közepes tűznél pirosra sütjük.
Rumos meggyszemekkel díszítjük..

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A PITÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.