Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - ALMÁS SÜTEMÉNYEK, ÉDESSÉGEK 1

2018.11.09

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

ALMA BESAMELMÁRTÁSSAL
Elkészítése:
1 kg meghámozott, fölszeletelt almát 2 dl cukros fehérborban puhára párolunk, 15 dkg vajból, 4-5 ek lisztből, 5 dl tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Amikor kissé kihűlt, belevegyítjük 4 tojás sárgáját, 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. vajjal kikent tűzálló tálba beleteszünk egy réteget a besamelből, tetejére egy sor almát, majd megint besamelt és így tovább.
Legfelül besamel legyen cukorral meghintve.
30 percig sütjük a sütőben.

ALMA BUNDÁBAN (ZSÍRBAN SÜLT TÉSZTÁK)
Elkészítése:
5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztőt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Kétszeresére kelesztjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és karikákra vágjuk.
Az almaszeleteket a tésztába mártjuk, forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük, és fahéjas cukorral meghintjük.
Tartalmas leves után jó ebédétel.

ALMA JÓASSZONY MÓDRA (VEGYES ÉDESSÉGEK)
Elkészítése:
8 közepes nagyságú almát meghámozunk. magházukat kiszedjük és az üregükkel felfelé az almákat kivajazott tűzálló tálba egymás mellé "ültetjük". Az üregekbe néhány szem jól megmosott mazsolát és valamilyen pikáns gyümölcsízt - málnát vagy meggyet - teszünk, erre egy borsónyi vajdarabkát. Forró sütőbe toljuk, és alma minőségétől függően 10-15 percig sütjük. Közben simára keverünk 2 tojássárgáját 3 ek. porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 ek. liszttel meg 5 dl tejjel.
Gőzön krémmé főzzük.
A gőzről levéve, 2 evőkanálnyi rummal ízesítjük, és azonnal, forrón az almákra öntjük, melegen tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - ALMÁS SÜTEMÉNYEK, ÉDESSÉGEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.