Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - AZ ALAGUTAK 4.

2017.04.02

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

GYÜMÖLCSÖS ALAGÚT
Hozzávalók:
1/2 csomag citrom ízű gyümölcskocsonya, 5 dl joghurt, 1 dl tej, 1 csomag zselatin, 4 ananászkarika (konzerv), 1 kivi, 4 db felezett őszibarack (konzerv), 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
Az őzgerincformát betesszük a hűtőbe, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen. A gyümölcskocsonyát a felhasználási javaslat szerint elkészítjük, és amíg szobahőmérsékletre lehűl, a joghurtot cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, a gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk. A lehűlt kocsonyát tegyük hűtőbe, hogy kissé megsűrűsödjön, de mielőtt dermedni kezdene, néhány milliméter vastagon öntsük körbe az őzgerincforma falán, és hűtőben dermesszük meg. A darabolt gyümölcsöket fogpiszkálóra tűzzük, belemártjuk a maradék gyümölcskocsonyába, és a forma falához ragasztjuk. óvatosan körbeöntjük a maradék kocsonyával, és hűtőben dermesztjük. Amíg a gyümölccsel díszített kocsonya megszilárdul, felforralt tejben feloldjuk a zselatint, és a joghurthoz keverjük. A maradék gyümölcsöket feldarabolva beleforgatjuk, majd az egészet a formába öntjük. Hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt az őzgerinc külső falát meleg vízbe mártjuk, annyi időre, amíg a gyümölcskocsonya elválik tőle. Hozzáillesztjük a tálalótálat, és ráfordítjuk az alagutat. Szeletelve kínáljuk.
Elkészítési idő:
kb. 45 perc + dermesztés
Kész gyümölcskocsonya helyett a kompótok levéből és étkezési zselatinból is főzhetünk gyümölcskocsonyát.
A konzerv gyümölcsöket másféle, házi készítési befőttel vagy friss gyümölcsökkel is helyettesíthetjük.

HAVAS ALAGÚT
Hozzávalók: egy gáztepsi méretű vékony piskóta.
A krémhez:
1/2 liter tej, 5 kanál cukor, 2 vaníliás puding, 15 dkg margarin.
Töltelékhez:
15 dkg dió, 15 dkg darált keksz, 5 dkg margarin, 10 dkg porcukor, rum aroma. egy kicsi tej, kókuszreszelék

Elkészítése:
Krém elkészítése:
a tejbe megfőzöm a pudingot. kihűtöm, a porcukorral a margarint habosra verem, és a kihűlt pudinghoz adom
Töltelék:
a diót, kekszet, cukrot és a lágy margarint összekeverem, meglocsolom ízlés szerint rum aromával. egy kis tejet adok hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. A tepsi hosszára rúddá formálom.
Összeállítás:
a piskótára felkenem a krém kétharmadát, majd a töltelék rudat betekerem egy gurítással. a maradék 1/3 harmad krémet az alagútra kenem. kókuszreszelékkel leszórom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - AZ ALAGUTAK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.