Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÁSZÁRMORZSÁK, DARAMORZSÁK, SMARNIK 2.

2018.12.19

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA


CSÁSZÁRMORZSA 04.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál olaj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl málnaszörp

Elkészítése:
A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, sót, reszelt citromhéjat, 2 evőkanál olajat és kemény habbá felvert tojásfehérjét. Az összekevert laza palacsintatésztát kevés olajjal megkent, felhevített tepsibe öntjük, és mérsékelten meleg sütőben világosra sütjük. Mikor megsült, deszkára kiborítjuk, apróra vagdaljuk, és teflonozott serpenyőbe tesszük. Hozzákeverjük a megmosott, jól lecsepegtetett mazsolát, és vízgőz fölött felmelegítjük a császármorzsát.
Tálaláskor vaníliás cukorral meghintjük, és külön kínálunk hozzá melegített málnaszörpöt.

CSÁSZÁRMORZSA 05.
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 tojás, 4 dl tej, 4 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 10 dkg cukor. 8 dkg zsír, só, citromhéj

Elkészítése:
A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, 5 dkg cukrot, sót, reszelt citromhéjat, 5 dkg olvasztott vajat, végül a tojásfehérjék habját. Kis tepsiben felhevítjük a zsírt, ebbe öntjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben, világosra sütjük.
Amikor elkészült, kiborítjuk, összevagdaljuk, belekeverjük a mazsolát, vízgőz felett melegítjük.

CSÁSZÁRMORZSA 06.
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola

Elkészítése:
A tejet a liszttel, 4 tojás sárgájával, 7 dkg megolvasztott vajjal, csipetnyi sóval kikeverjük. A 4 tojásfehérjét cukorral, kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű palacsintatésztához. Mazsolát szórunk bele. Forró sütőben - kb. 3 cm vastagon - sütjük, hogy szép piros legyen, majd villával kis darabokra szaggatjuk, és lekvárral tálaljuk.

CSÁSZÁRMORZSA 07.
Hozzávalók 2 személyre:
1 tojás, 1 dl tej, kevés só és cukor, reszelt citromhéj

Elkészítése:
A tojást elkeverjük a tejjel, sóval, cukorral és a reszelt citromhéjjal. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen. Kb. egy-két óráig állni hagyjuk, majd egy lábasban kevés olajat forrósítunk. Erre ráöntjük, időnként megkeverjük, amíg morzsákra esik szét.
Kompóttal, vagy gyümölcslekvárral tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÁSZÁRMORZSÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.