Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK 7.

2020.05.25

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

ERZSÉBET CSÓKJA
Hozzávalók:
6 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan verve apránként hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a kókuszreszeléket.
A masszából kis halmokat rakunk egy papírral letakart sütőlemezre.
150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (pontosabban csak szárítjuk).
A csókokat a sütőben hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a kihűlt csókok alsó felét belemártogatjuk.
A csókokat fejjel lefelé lerakva hagyjuk megszáradni.

FEHÉR CSÓK
Hozzávalók:
5 db tojásfehérje, 25 dkg vaníliás cukor, 15 dkg dió, 5 dkg datolya, 5 dkg füge

Elkészítése:
Öt tojás kemény habjához veszünk kanalanként 25 dkg vaníliás porcukrot, teszünk bele 15 dkg, darabos diót, 5 dkg apróra vágott datolyát, 5 dkg apróra vágott fügét.

FÜGECSÓK
Elkészítése:
22 dkg cukrot, 1 cs. Váncza-vanilincukrot 4 tojás fehérjével habosra keverünk, majd hozzáadunk 25 dkg puha ládafügét vékony szeletekre vágva, 10 dkg vagdalt mandulát és két kávéskanál rumot.
Két kávéskanál segítségével vajazott és lisztezett sütőlemezre, vagy tepsibe kis halmokat rakunk, melyeket langyos sütőben szárítunk.

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.