Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK 2

2017.04.21

CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK

BABACSÓK
Elkészítése:
12 dkg porcukrot 1/2 cs. Váncza vanillincukorral és 3 tojás sárgájával habosra keverünk, azután 20 dkg vajat adva hozzá, az egészet deszkán, 35 dkg liszttel kevert 1 cs. V.-sütőporral, késsel jól eldolgozzuk. A tésztából kis dió nagyságú golyócskákat gömbölyítünk. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a gyengén ujjunk között meglapított golyócskákat, melyek mélyedésébe kis ízzel, 1-1 szem kimagozott cseresznye, vagy meggybefőttet helyezünk.
Közepes tűznél sütjük.
Kiadós, kedvelt, mutatós sütemény.

BALATONI CSÓK
Elkészítése:
25 dkg cukrot, 1 cs. V vanillincukorral, 4 egész tojással és 8 dkg őrölt mogyoróval erősen, félóráig keverünk, azután 30 dkg liszttel kevert 1/2 cs. V.-sütőport keverünk hozzá.
Diónyi halmokat formálunk, és őrölt mogyoróval megszórva, vajazott tepsiben, forró sütőben sütjük.

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.