Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK 3.

2018.11.27

CSÓKOK ÉS PUSZEDLIK

BARNACSÓK
Hozzávalók:
5 db tojásfehérje, 50 dkg cukor, 50 dkg mandula, 1 késh fahéj, 2 dkg csokoládé

Elkészítése:
Öt tojás keményre vert habjához veszünk 50 dkg cukrot, 50 dkg hámozatlan darált mandulát, törött fahéjat, 2 dkg reszelt csokoládét, ezt kikent tepsiben apró halmok alakjában kisütjük.

BÓBITÁS CSÓK 01.
Hozzávalók:
sok-sok tojásfehérje. 1 tojásfehérjéhez 7 dkg porcukor és 4 dkg dió

Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd a gőzről levéve tovább verjük. Belekeverjük a durvára vágott diót.
Amikor a hab már nagyon kemény, tortadíszítővel különféle formákat lehet belőle készíteni.
Én arra gondoltam, hogy a tetejére aszalt gyümölcsből (banánból, almából, sárgabarackból) díszítésként különféle bóbitát lehet rakni, és együtt megsütni.
Nem hiszem, hogy az a gyenge hő, ami a habcsók sütéséhez kell, tönkretenné az aszalt gyümölcsöket.
Előmelegített - de nagyon langyos - sütőben csak szikkasztani szabad!

BÓBITÁS CSÓK 02.
Elkészítése:
2 egész tojást 12 dkg porcukorral és 1/2 csomag Váncza - vanillincukorral habosra kikeverjük, azután 14 dkg sima lisztet és 1/2 csomag Váncza-sütőport keverünk 10 percig hozzá. A tésztából kis csókokat rakunk vajazott tepsibe és sütés előtt 3-4 órára (esetleg egy éjszakára) pihenni félretesszük.
Közepes tűznél sütjük.

BURGONYACSÓK
Hozzávalók:
80 dkg burgonya, só 3 tojássárgája 5 dkg vaj, a tepsi kikenéséhez: zsír, a tetejére: 2 tojás

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Megsózzuk, a tojások sárgájával meg a vajjal habosra keverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, majd a burgonyamasszából egy nagy, kizsírozott tepsire kis halmokat, azaz "csókokat" nyomunk.
Tetejüket simára felvert tojással óvatosan megkenjük, és forró sütőbe tolva (kb. 200 C) aranysárgára sütjük

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSÓKOK, PUSZEDLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.