Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSOKOLÁDÉS 5

2018.10.24

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

CSOKOLÁDÉKENYÉR 02
Elkészítése:
Habosra kikeverünk egy egész tojást 7 deka puha margarinnal, 15 deka liszttel, 14 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, 3 deka kakaóval, egy csapott mokkáskanál szódabikarbónával, 3/4 deci tejföllel (vagy fél deci tejjel) meg egy deci forró vízzel.
. Kizsírozott püspökkenyér-formába öntjük, és a forró sütőbe toljuk.
A tüzet mérsékelve sütjük addig, míg a beleszúrt tűre nem tapad már tészta.
Deszkára borítva hűtjük ki, és félujjnyi vastagra szeljük fel.

CSOKOLÁDÉKENYÉR 03.
Hozzávalók:
.két tojás, 30 dkg cukor, 15 dkg vaj vagy Ráma margarin, három púpozott kiskanál kakaópor, egy evőkanál barackíz, 40 dkg rétesliszt, két csomag sütőpor; a tepsi kikenéséhez zsír és liszt.

Elkészítése:
A tojásokat a zsiradékkal és a sütőporral alaposan kikeverjük, lassan beleszórjuk a cukrot és azzal is habosra, keverjük.
Végül a barackízzel, a liszttel és a kakaóporral keverjük el, és egy nagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntve, közepes tűznél megsütjük.

CSOKOLÁDÉS KEVERT(KÉJK ME SOKOLÁTÁ)
. Hozzávalók:
2 csésze liszt, 1,5 csésze cukor, 1 kiskanál szóda, 1 kiskanál fahéj, 250 gr margarin, 1 csésze víz, 6 kanál kakaópor, 1/2 doboz (250 gr) zsíros lecsöpögtetett joghurt, 2 tojás
Krémhez:
.6 kanál margarin, 2 kanál kakaópor, 2 csésze porcukor, 1/2 doboz (250 gr) zsíros lecsöpögtetett joghurt kókuszreszelék, ízlés szerinti mennyiségben (ha akad otthon, e nélkül is lehet)

. Elkészítése:
. Egy kis lábosban felolvasztom a 250 gr-os margarint, majd hozzáadom a 6 kanál kakaóport, 1 csésze vizet és összefőzőm. A lisztet, cukrot, szódabikarbonátot, fahéjat összekeverjük egy tálban, majd erre ráöntjük a forró kakaós masszát, jól összekeverjük. Hozzákeverjük a fél doboz joghurtot és a két felvert tojást. Összekeverjük, hogy homogén massza legyen, majd beleöntjük egy tepsibe (30 cm x 22 cm). Ne használjunk sütőpapírt, és ha lehet olyan tepsit, használjunk, amiben utána felvághatjuk (ne legyen teflon), mert ha leöntjük a krémmel kellemetlen lesz ide-oda pakolgatni.
. Alsó rácson, 200 fokon, előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sül.
.Sülés után, résre nyitott sütőben hagyjuk, fújja ki magát, majd kb. fél óra múlva önthetjük rá a krémet. A krém elkészítéséhez egy kis lábosban összeolvasztjuk a 6 kanál margarint, 2 kanál kakaót, 2 csésze porcukrot, a fél doboz joghurtot majd mikor jól összeolvadnak, így melegen ráöntjük a megsült kevertre.
Hagyjuk fedetlenül hűlni, majd ha már megdermedt kicsit, bőven megszórhatjuk kókuszreszelékkel, ha akad otthon, de e nélkül is finom.
Hagyjuk kihűlni.

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSOKOLÁDÉS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.