Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSOKOLÁDÉS 6

2018.11.11

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Csokoládés keksz
Hozzávalók:
15 dkg rétesliszt, 10 dkg margarin, 8 dkg cukor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 10 dkg főzőcsokoládé, 5 dkg dió

Elkészítés
A megpuhított margarint a cukorral, porcukorral, vaníliás cukorral, az egész tojással, szódabikarbónával és a rétesliszttel jól kikeverjük. Durvára vágjuk a főzőcsokoládét és a diót, majd a tésztába forgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, és a tésztából teáskanállal két centi átmérőjű gömböket szaggatunk rá, nem túl közel egymáshoz.
Forró sütőbe toljuk, kb. 8 percig, sütjük.
Sokáig eláll!

Csokis kocka
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé, 20 dkg margarin, 4 evőkanál cukor, 4 tojás, 5 dkg liszt,A krémhez: 30 dkg csokoládé, 4 dl tejszín, 1 evőkanál cukor
A tetejére:
20 dkg csokoládé, 5 evőkanál víz, 18 dkg cukor
A díszítéshez:
csokoládéforgács

Elkészítés
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, végül a tojássárgájákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Kivajazott, lisztezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet, és meleg sütőben kb. 20 percig, sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét kis darabokra tördeljük, a tejszínbe keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és kislángon addig melegítjük, míg sima krémet kapunk. Kihűtjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól kihűlt, elektromos habverővel még egyszer átdolgozzuk. A kihűlt tortát 1,5 centiméter vastag lapokra vágjuk, és a tejszínes krémmel megtöltjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A mázhoz a csokoládét a cukorral és a vízzel elkeverjük, és kislángon sima krémmé főzzük.
Megkenjük a sütemény tetejét, majd meleg vízbe mártott, éles késsel négyzetekre vágjuk.
Minden kocka tetejére kevés csokiforgácsot szórunk.

Csokoládés koszorúk(karácsonyi édesség)
Elkészítés
14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét 2 tojásfehérje keményre vert habjával elkeverjük. Formázó zsákból koszorúkat nyomunk ostyára vagy lisztezett vajas sütőbádogra, lassú tűznél szárítjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.