Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSUPA CSOKOLÁDÉ 2.

2017.03.14

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Csokis csillag
Hozzávalók:
1 kész kakaós tortalap, 2,5 dl tejszínhab, 3 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál zselatinpor, 1 kis üveg konyakos meggy, néhány szem koktélcseresznye, étcsokoládé, mandula

Elkészítése:
A tejszínt a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A zselatint fél deci forró vízben elkeverjük, majd mérsékelt tűz fölött, állandóan kevergetve felforraljuk. Apránként a tejszínhabhoz adagoljuk, közben habverővel folyamatosan verjük. A leszűrt konyakos meggyet is beleforgatjuk. A tortalapot két lapra vágjuk, és csillag alakúra formázzuk. Az alsót ecset vagy kenőtoll segítségével megkenjük a meggy levével, és ráhalmozzuk a tejszínes krémet.
Utána a másik lappal befedjük, és olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tálaláskor mandulával, és koktélcseresznyével díszítjük.


Csokoládécsók
Hozzávalók:
28 dkg cukor, 28 dkg mandula, 14 dkg reszelt csokoládé 2 egész tojás

Elkészítése:
A cukrot, mandulát, csokoládét 2 tojássárgájával, a habjával összegyúrjuk.
Apró gömböket formálunk belőle, kristálycukorba nyomjuk és kikent tepsiben, inkább szárítjuk, mint sütjük.


Csokoládés fészek
Elkészítése:
25 deka porcukrot 3 tojás sárgájával habosra keverünk, azután fél csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál liszttel kevert fél csomag sütőport, 20 deka őrölt diót és 4 szelet reszelt csokoládét adunk hozzá, majd legvégül a 3 tojás kemény habját. Lisztezett, zsírozott sütőbádogra apró golyócskákat teszünk, melyeknek tetejét ujjunkkal kissé benyomjuk.
A fészekbe 1 tojás keményre vert habjának és 15 deka porcukornak keverékéből kis csomagokat rakunk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
ÉDESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL- CSUPA CSOKOLÁDÉ
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.