Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - CSUPA CSOKOLÁDÉ 3.

2017.04.04

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Csokigolyó gyerekeknek
Hozzávalók:
22,5 dkg piskóta, 10 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg margarin, 2 evőkanál tortadara, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót, szórócsokoládéba, 10-t kakaóba, 10-t, pedig porcukorba forgatunk.
Tálalásig hűtőben tartjuk.

Variáció:
Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkanál rumot is adhatunk a piskótához.
Nem lesznek túl lágyak a golyók, ha száraz piskótából készítjük.
Még érdekesebb látványt nyújt az étel, ha tortadara helyett színes szórócukrot használunk.

Csokoládés hajócskák
Elkészítése:
10 deka vajat 5 deka cukorral és 2 egész tojással jól kikeverünk, azután 6 deka tisztított őrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot, fél citrom reszelt héját és 20 deka liszttel kevert fél csomag sütőport gyúrunk hozzá. Ujjnyi vastagra nyújtjuk s tégla alakú szeletekre, vágjuk.
A tésztadarabkákat kézzel kis hajócskává formázzuk és tepsibe téve szép pirosra, sütjük.
A kihűlt tésztákat vaníliás cukorral hintjük meg s belsejükbe megolvasztott csokoládét öntve, védett helyen hűlni hagyjuk, hogy a csokoládé megfagyjon.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
ÉDESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL- CSUPA CSOKOLÁDÉ
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.