Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A HAVASOK 2.

2017.02.17

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

HAVAS HÁZTETŐ 01.
Elkészítése:
7 tojásból piskótát sütünk. Három csíkra vágjuk.
Krém:
25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1/2 dl rummal habosra verünk.

Elkészítése:
Kb. egyharmad rész krémmel megkenjük a kihűlt piskótát. A maradék krémet összekeverjük 15 dkg darált dióval, 20 dkg darált keksszel és 2 evőkanál kakaóval. A kekszet előtte langyos tejjel áztatjuk. A diós krémet rákenjük a piskótára. A két maradék lappal háromszögformára alakítjuk. A maradék krémmel bekenjük. Tetejére: Kókuszreszeléket szórunk.

HAVAS HÁZTETŐ 02.
Hozzávalók - A piskótához:
6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg darált keksz, 15 dkg darált dió, 4 dkg porcukor, 1,5 dl meggylé, 10 dkg magozott meggy, 3 dkg mosott mazsola, 1 dl rum + a krém egyharmada
A krémhez:
3 dl tej, 4 dkg vaníliás pudingpor, 30 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg kókuszreszelék a szóráshoz, 10 db félbevágott, kandírozott meggy

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a sárgájához előbb egy keveset rakunk hozzá, végül a maradékot és a lisztet is hozzáadjuk. Egyenletesen elkenjük a tepsin, (35 x 35-ös tepsi az ideális), és 180 fokon megsütjük. A töltelékhez a kekszet, diót, porcukrot, a meggylét, a mazsolát és rumot elkeverjük, ezzel egy képlékeny tölteléket kapunk.
A krémhez közben pudingot főzünk, a margarint a porcukorral kihabosítjuk, ha kihűlt, az áttört pudinggal elkeverjük. A kisült piskótát három egyenlő vastag csíkra vágjuk. A csíkokat megkenjük vékonyan a krémmel, a középsőre felhalmozzuk a tölteléket, lehetőleg háromszög, azaz felfelé csúcsosodó alakban, a másik két piskóta csíkot a krémmel megkent oldalukkal befelé a töltelékre nyomjuk. Egyenletes háromszög alakját megadjuk, a maradék krémmel bekenjük, és kókuszreszelékkel beszórjuk a felületét.
Szeletenként félbevágott, kandírozott meggyel díszítjük.

HAVAS HÁZTETŐ 03.
Elkészítése:
4 tojásból piskótát készítünk, hosszanti irányban három részre vágjuk.
4 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk, 4 ek vízzel, 20 dkg liszttel, fél cs. sütőporral, majd hozzáadjuk a 4 tojás habját.
Krém: ha a piskóta kihűlt megkenjük a következő krémmel! 15 dkg Rama margarint kikeverünk 10 dkg cukorral, ehhez fél vaníliapudingból krémet főzünk, ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez.
A három lapot egymás mellé tesszük, a középsőre ráhalmozzuk a tölteléket, amit 25 dkg darált háztartási kekszből, 15 dkg darált dióból, 15 dkg cukorból, 1 dl rumból és 1 ek kakaóból és egy kis tejből gyúrunk össze. A másik két lapot úgy tesszük rá, hogy háztetőt formázzon.
A tetejére csokimázat és kókuszreszeléket teszünk.
Másnap szeletelhetjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A HAVASOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.