Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A HAVASOK 3.

2017.03.25

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Havas háztető 04.
Elkészítése:
6 tojásból piskótát sütünk. 15 dkg vaj és 15 dkg porcukor keverékéből készült krémmel megkenjük a piskóta egyik oldalát, és 3 hosszú csíkra vágjuk. Krém: 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg dió, 15 dkg darált keksz, 1 kanál kakaó, rum, ízlés szerint.

Ezzel a krémmel a középső lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje.
Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük a maradék vajas krémmel, és kókusszal jól megszórjuk.

Havas háztető 05.
Hozzávalók:
25 dkg porcukor, 5 dkg zsír, 5 evőkanál tej, 3 evőkanál méz, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítése:
Jól kikavarni, hozzá 60 dkg liszt és összegyúrjuk. A tésztát 4 részre osztjuk, az egyik negyed részbe kakaót teszünk. a másik háromból egy-egy lapot sütünk. A kakaós tésztából 9 db rudacskát sodrunk, kb. olyan hosszút, mint a lapok, ezeket is megsütjük.
Krém:
3 csomag vaníliapudingot megfőzni 6 db tejben, 25 dkg margarint és 25 dkg porcukrot összekeverünk, és a kihűlt pudinghoz adjuk, ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

Összeállítása:
1 lapot három egyenlő részre vágunk. Egy az alja, erre krém kerül, majd 2 db barna rudacska, ismét krém, egy barna rudacska, krém, utána a másik két lappal háztetőszerűen bezárjuk. (Ugyanezt még kétszer, a maradék lapokkal és rudacskákkal).
Tetejére csokoládémáz kerül és megszórjuk kókuszreszelékkel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A HAVASOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.