Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A LINZEREK 4.

2017.04.09

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Burgonyás linzer 01.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 4 tojássárgája Mindezt összegyúrjuk. Ezután a cipót két részre osztjuk.
A töltelékhez 40 dkg krumplit megfőzünk, és finomra áttörjük, majd 30 dkg cukrot, 15 deka diót, egy kevés kakaót, fél deci rumot és négy tojás kemény habját keverünk hozzá óvatosan. A linzertészta egyik felét a sütőbe simítjuk, majd ráhalmozzuk a tölteléket, és a linzer másik felével beborítjuk. Közepes lángon sárgára sütjük, ha kihűlt, kockákra szeleteljük.
A tetejét porcukorral díszítjük, de tehetünk rá csoki vagy cukormázat is.

Burgonyás linzer 02.
Hozzávalók:
20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, fél citrom reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 1 egész tojás, lekvár. Elkészítése:
A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem:
Vigyázzunk a burgonyával, mert némely fajta, lágyabb tésztát ad!

 

Costatta (Olaszország)
Fekete-ribizli lekvárral rácsos linzert készítünk, a tetejét megszórjuk durvára őrölt mandulával.
A megsült süteményt tejszínhabbal díszítjük.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A LINZEREK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.