SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A LINZEREK 5.

Cukros túrós lepény
Tészta:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojássárga.
Töltelék:
40 dkg túró, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 2 dkg vaníliás cukor.
Elkészítése:
Linzertésztát készítünk, két apró cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül a megsült és lehűtött linzerlapok közé töltjük a krémet.
Hűtőben megdermesztjük, majd szeleteljük.

Csigalinzer
Elkészítése:
Összegyúrunk 25 deka finomlisztet 12 deka margarinnal, két tojássárgával, hét deka porcukorral, egy tasak vaníliás cukorral vagy egy fél citrom reszelt héjával, és egy csipet sóval. Hideg helyen legalább egy óráig, de még jobb, ha egy éjjelen át, pihentetjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe két evőkanál kakaót meg egy evőkanál tejfölt dolgozunk. Először a sárga tésztát nyújtjuk vékony, hosszúkás téglalappá, majd ugyanekkorára a barnát, amelyet a fehér tésztára fektetünk, egy kissé rányomkodjuk. A kettőt együtt szorosan összegöngyöljük, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott csigákat sütőlemezre egymás mellé fektetjük, de közöket hagyunk, nehogy összeragadjanak.
A forró sütőben aranysárgára sütjük.

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A LINZEREK
Szerző:



