Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LONDONI SÜTEMÉNYEK 3

2020.03.02

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

LONDONI SZELET 06.
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, késhegynyi sütőpor.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes méretű, zsírozott tepsibe kinyújtjuk, megkenjük sárgabarack lekvárral.
A tetejére:
4 tojás fehérjét habnak felverni, belekeverni 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és óvatosan beleforgatni 15 dkg darált diót.
A keveréket a lekváros tésztára simítjuk, megsütjük

LONDONI SZELET 07.
Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy 13 dkg zsír, 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 4 tojás, késhegynyi sütőpor.
A krémhez:
10 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3-4 evőkanál ribiszkelekvár.
A mázhoz:
3 dl kristálycukor, 1 evőkanál kakaó, 1 dl feketekávé, 10 dkg vaj.

A lisztet a vajjal, vagy a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a sütőport, jól összegyúrjuk.
Gyengén zsírozott tepsibe nyújtjuk.
Lekvárral vékonyan megkenjük.
A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, és a lekvárral megkent tésztára simítjuk.
Nem túl forró sütőben megsütjük, kávémázzal bevonjuk.
A máz készítése: a cukrot a feketekávéval leöntjük, hozzákeverjük a kakaót, és erős tűzön felfőzzük, ha már jól sűrűsödik, kis kanállal kiveszünk belőle.
Hideg vízbe cseppentjük, ha nem folyik szét, a tűzről levesszük, és a vajat hozzákeverjük.
Ha a vaj elvegyült a mázba, akkor a megsült tészta tetejére kenjük.
Hosszúkás szeletekre vágjuk.

LONDONI SZELET 08.
(ANYU)
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 sütőpor, 4 tojás sárgája, 1 tejföl, pici rum.

Jól összegyúrni, kinyújtani, a tepsiben.
Barackízzel megkenni, rátenni a habot és megsütni.
Hab a tetejére:
15 dkg cukor, 15 dkg dió, 4 tojás habja.

LONDONI SZELET 09.
(KUMMERT ÁGI)
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 14 dkg margarin, 6 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 késhegynyi sütőpor.

Összegyúrni, kinyújtani, lekvárral megkenni. 3 tojás habját, 20 dkg cukorral, 15 dkg darált dióval, kis vaníliás cukorral kikeverni.
Rákenni a tésztára és megsütni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - LONDON SZELETEK
Szerző:

Almási Edina, Barna Aladár, Ferenczy Amanda
, Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél,
Szabó Béla, valamint sok gyűjtőtársam receptközlései
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.