Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - LONDONI SÜTEMÉNYEK 1

2018.09.30

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

LONDONI KEKSZ
Elkészítése:
Fél kg lisztet 1/8 liter tejjel, 2 egész tojással, 15 deka cukorral, 4 deka vajjal és 1 csomag vaníliás cukorral jól összegyúrunk, végül kevés liszttel elkevert 1 csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát még egyszer jól eldolgozzuk, azután késhát-vastagra nyújtva kekszvágóval kiszúrjuk. A tojásfehérjével egyenletesen megkent kekszet szép pirosra sütjük.
Kitűnő az angol keksz teához.

LONDONI RÚD
Hozzávalók:
25 dkg lisztet 15 dkg vajjal, 6 dkg porcukorral, csipet sóval összemorzsolni, 4 tojás sárgáját hozzáadva jól összegyúrni. Elkészítése:
A tojásfehérjét 20 dkg porcukorral keményre verni, majd 12 dkg darált diót hozzákeverni. A tésztát tepsibe tenni, savanykás lekvárral megkenni (ribizli, meggy stb.) és a diós masszát egyenletesen rákenni. A tetejére sütés előtt hosszúra vágott mandulát szórni.
Lassú, fél meleg sütőben megsütni.
Ha megsült, még melegen hosszúkás szeletekre vágjuk, csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha kihűlt.

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - LONDONI SÜTEMÉNYEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.