Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFFINOK 1.

2020.01.09

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Fehérboros, mazsolás muffin
Hozzávalók (12 db):
2 db tojás, 15 dkg barnacukor, 15 dkg reszelt sárgadinnye vagy alma, 2 evőkanál méz, 1,5 dl étolaj, 2 dl fűszeres bor (pl. muskotályos), 30 dkg liszt, 1 dkg sütőpor.

A formákat kivajazzuk.
A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig összekeverjük.
Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bort és utána az olajat. Ismét pihentetjük.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 6-8 órára hűtőbe tesszük, közben többször átkeverjük.
Nyomózsákkal vagy beolajozott evőkanállal a masszát a formákba töltjük. 180 °C-on 30-35 percet sütjük.
Miután kihűlt, a tetejét porcukorral meghintjük.

Mazsolás muffin
10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj

A zabpelyhet, búzacsírát, búzakorpát, sót, fahéjat és a joghurtot keverjük jól össze, és pihentessük húsz percig.
Egy másik tálban keverjük el a lisztben a sütőport.
A pihentetett joghurtos masszához keverjük hozzá a juharszirupot, az olajat és a felvert tojást, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük bele a mazsolát.
Töltsük meg a kivajazott muffinformát kb. kétharmad részéig (a muffin sütés közben megnő), és kb. 190 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Mielőtt a formából kiborítanánk, pihentessük tíz percig. Langyosan, vagy kihűlve tálaljuk, és juharszirupos öntetet kínáljunk hozzá.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Jó tanács:
Észak-Amerikában édeskés süteményeket, palacsintákat és kukoricapelyhet, azaz corn flakes-et fogyasztanak szívesen a reggeli órákban.
Frissen facsart narancslé és hosszú kávé kíséretében.

Mákos muffin
18 dkg margarint, 6 evőkanál tejjel forrásig hevítünk.
Hozzáadunk 5 dkg mazsolát, 15 dkg darált mákot, 1 citrom reszelt héját, 12 dkg porcukrot, majd hűlni hagyjuk.
Kihűlés után belekeverünk3 egész tojást, ezzel egyenletes simára keverjük. 25 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport, majd a keverékhez adagoljuk.
Izesitjük 1 kis kanál vanília vagy rum aromával.
A muffin formákat sütőpapírral béleljük, majd a masszával megtöltjük.
Ne tegyük tele, egyujjnyi maradjon el a peremétől, nagyon megduzzadnak.
Előmelegített forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva azonnal kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
MUFFIN RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.