Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NŐI SZESZÉLYEK 2.

2020.04.05

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

Női szeszély 4.
Hozzávalók:
liszt 28 dkg, vaj 21 dkg, porcukor 14 dkg, tojássárgája 2 db, tojásfehérje 8 db, citromhéj 1/2 db, vaníliás cukor 20 dkg, gyümölcsíz 10 dkg.

Elkészítése:
A lisztet a vajjal kidolgozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, 3 tojás sárgáját, fél citrom reszelt héját, és tésztát gyúrunk belőle.
Egy fél óráig pihenni hagyjuk, vékonyra kinyújtjuk, azután tepsibe téve kisütjük.
Ez alatt tojásfehérjéből kemény habot verünk, 20 dkg vaníliás cukrot keverünk közé, rátesszük a tésztára, melyet előtte tetszés szerinti ízzel megkentünk.
A sütőbe visszatesszük újra száradni, azután forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk.

Női szeszély 5.
Hozzávalók - Tészta:
liszt 2 ek. vaníliás porcukor 2 ek. mandula 10 dkg, tojásfehérje 6 db.

Töltelék:
gyümölcsíz 10 dkg, tojásfehérje 6 db, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 10 dkg.
Elkészítése:
Két tojásfehérjét 2 ek. vaníliás porcukorral, 2 ek. liszttel, 4 ek. vízzel és 10 dkg darált mandulával összekeverünk, 4 tojás keményre vert habját is hozzáadjuk, és kikent tepsiben megsütjük.
Azután tetszés szerinti ízzel megkenjük, és 6 tojás kemény habját, 10 dkg hámozott darált mandulával összekeverve a kisült tészta tetejére kenjük, és a sütőben szép pirosra szárítjuk.
Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Női szeszély 6.
Hozzávalók:
cukor 21 dkg, tojássárgája 6 db, tojásfehérje 14 db, liszt 11 dkg, vanília 1/2 rúd, citromhéj 1/2 db, gyümölcsíz 15 dkg, feketekávé 3 ek. porcukor 8 dkg, mandula 5 dkg.

Elkészítése:
21 dkg cukrot 6 tojássárgájával habosra keverünk, teszünk bele 11 dkg lisztet, és 6 tojás kemény habját, vaníliát, és reszelt citromhéját.
Kikent és kilisztezett tepsibe tesszük, kisütjük, és tetszés szerinti ízzel megkenjük.
Azután 8 tojás keményre vert habját összekeverjük 8 ek. porcukorral, teszünk bele 3 kanál feketekávét, ezeket a megkent tészta tetejére tesszük, darabosra vágott mandulával megszórjuk, újra sütni hagyjuk, és forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk.

Női szeszély 7.
Elkészítése:
12 deka vajat 4 tojás sárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd 2 evőkanál tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag Váncza-sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közép-nagy tepsibe egyenletesen vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből, 1 kis kanál ecettel és 20 deka citromos porcukorral keverve készült (nem verve készült) kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk.
Közepes tűznél sütjük.

Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel.
A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárba dörzsöljük el, s azután a többi cukorhoz elegyítve átszitáljuk.

 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - NŐI SZESZÉLYEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.