Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - OLCSÓ ÉS GYORS SÜTEMÉNYEK 3.

2018.12.07

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

SÜTÉS NÉLKÜL

Rumos dióbomba
Hozzávalók:
10 dkg darált dió, 10 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 evőkanálnyi forró tej, 1-2 kávéskanál rum, kristálycukor (meggybefőtt). A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, és kristálycukorban megforgatva mignon papírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.)
Figyelem:
Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőttlevet is használhatjuk!

Túrókrémes
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 mokkáskanálnyi sütőpor, 1 kávéskanál szalalkáli, 2 egész tojás. Az anyagokat összegyúrjuk, és két egyforma lapot sütünk belőle.
Töltelék:
20 dkg Rama margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag vanillincukor, 1/2 kg túró, csipet citromhéj és fél citrom leve, 10 dkg mazsola. Az anyagokat alaposan kikeverjük, és a lapok közé töltjük.
Figyelem:
A tészta lágy lesz, ezért bőven lisztezett kézzel két egyforma részre osztjuk és szétnyomkodjuk a gáztepsiben. A két lapot egyszerre süthetjük úgy, hogy közöttük hosszában egy ujjnyi helyet hagyunk. Forró sütőben rövid idő alatt kiszárítjuk.
Csak másnap vágható fel!

Túrós párnácska
Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 20 dkg túró, kevés só. Az anyagokat jól összedolgozzuk, késhát vastagságúra nyújtjuk, és négyszög alakú darabokra vágjuk. A közepére lekvárt (esetleg gesztenyét vagy hústölteléket) teszünk, és kettéhajtjuk. Az édes töltelékes párnákat még melegen vanillincukorral meghintjük.
Figyelem:
Csak sűrű lekvárt használjunk, mert a híg lekvár, sütés közben kifolyik!

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - OLCSÓ ÉS GYORS SÜTEMÉNYEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.