Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÓSAK, STANGLIK, RUDAK 7.

2019.04.10

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

SÓS STANGLI 02.
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt, 25 dkg Ráma margarin, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet (10%-os), 1 kávéskanál só

Elkészítése:
Az egészet jól összegyúrni, éjszakára a hűtőben pihentetni. Másnap kisujjnyi vastagságúra kinyújtani, tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni. Derelyevágóval Kb. 10 centiméter hosszú, 1 centiméter széles stanglikat vágunk. Előmelegített sütőben, közép melegen, szép pirosra sütjük.
Sokáig eláll, és nagyon finom.

SÓS STANGLI 03.
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 ek tejföl, 1 dkg só a megszóráshoz, tojás a kenéshez

Elkészítése:
Az anyagokat jól összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk félujjnyi vastagságúra, közben összehajtogatjuk, és csíkokra vágjuk.
Tojással megkenjük, sóval, köménymaggal, vagy szezámmaggal, vagy reszelt sajttal meghintjük, enyhén zsírozott, vagy olajozott, és liszttel meghintett sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
A kapott receptem szerint a tésztába nem kell só, de én szoktam tenni bele. S ha kell, a tetejére is.
Sokáig frissen eláll, dobozba téve, száraz, hűvös helyen tárolva.

SÓS STANGLI MAMI MÓDRA 01.
Elkészítése:
21 dg lisztet, 4 dg vajat, 2 evőkanál tejfelt, egy egész tojást és kettőnek a sárgáját, 1 dkg élesztőt, 1 kanál cukrot, kevés sót, jól összegyúrunk, hogy kemény tészta legyen belőle. Azután ceruza vastagságra rudakat formálunk, vigyázva meghengergetjük tojással, sót és köménymagot hintünk rá, és szárazra kisütjük.

SÓS STANGLI MAMI MÓDRA 02.
Hozzávalók:
10 dg vaj, 10 burgonya, 10 liszt, só.

Elkészítése:
Ujjnyi vastagra nyújtani, köménymaggal megszórni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - SÓSAK, STANGLIK, RUDAK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.