Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - STANGLIK 5.

2018.09.19

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

SAJTOS STANGLI 01.
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 30 dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába!), 1 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 2 cs sütőpor, 3 kk ecet, 2,5 kk só

Elkészítése:
Összegyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk. Rádlival vékony csíkokat vágunk belőle. Tojás fehérjével megkenjük, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, vagy amivel akarjuk.
Ebből a mennyiségből három, nagy gáz tepsivel lesz!

SAJTOS STANGLI 02.
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő, 4 ek tej, 2 kk. cukor, 4 ek tejföl, 30 dkg vaj, só, 1 db tojás, reszelt sajt

Elkészítése:
A lisztet a reszelt sajttal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejben, cukorral megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a vajat és ízlés szerint sót. Jól eldolgozzuk, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rudakra vágjuk.
Megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal bőven megszórjuk, és kikent tepsibe sorakoztatjuk.
Közepesen meleg sütőben megsütjük.

SAJTOS STANGLI FARIZEUS MÓDON
Hozzávalók:
30 dkg margarin, 30 dkg túró, 50 dkg rétesliszt, 15 dkg füstölt sajt, 1 kávéskanál só, 1 tojássárgája (tésztába), 1 egész tojás (kenéshez) + köménymag

Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sót, ezután egyenletesre összemorzsálom a margarinnal. Hozzáadom apró darabokban a túrót és a tojássárgáját. Az egészet - kézzel - összegyúrom a tálban. A tésztát 2-3 részre kell osztom - attól függően, hogy mekkora a nyújtódeszka -, és kinyújtom kb. 5-6 mm vastagságura. Ezután derelyevágóval kb. másfél cm széles csíkokra vágom. A tetejét ezután megkenem a felvert egész tojással, meghintem a reszelt sajttal, és a köménymaggal.
Sütőpapíron, közepes lángon 10-15 percig sütöm. Kb. 3 tepsire való sajtos rúd lesz belőle

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - SÓSAK - STANGLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.