Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A FEKETEERDŐ TORTÁK 3.

2016.11.18

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

FEKETEERDŐ TORTA 04.
Elkészítése:
24 cm-es háromfelé vágott csokoládés tortakarikába főzött, enyhén fahéjjal ízesített meggypudingot töltünk.
A második réteg bajor krém.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük, majd kakaóval megszórjuk.
Krém:
8 tojás sárgáját 22 dkg porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk. Folyamatosan hozzákeverünk 7 dl tejet, egy főzőedényben felhevítjük, nem főzzük, mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetéssel lehűtjük, és hozzáadjuk 2 db narancs héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és 3 evőkanál narancslikőrt.
Kanállal lazán belekeverjük a 6 dl keményre felvert tejszínt.

FEKETEERDŐ TORTA 05.
Hozzávalók körülbelül 12 szelethez:
1 tábla tejcsokoládé, 5 tojás, 5 evőkanál + 4 evőkanál gyümölcspálinka, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 50 dkg meggy, 20 dkg meggylekvár, 7,5 dl tejszín, 3 csomag habfixáló, 8 dkg finom szemcsés kristálycukor, 3 evőkanál csokoládéreszelék

Előkészítése
A csokoládét lereszeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy körülbelül 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
Habosra keverjük a tojásokat 5 evőkanál pálinkával. Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a csokoládét. A masszát a formába öntjük, és a sütőben körülbelül 60 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Betesszük körülbelül 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.

FEKETEERDŐ TORTA 06.
Hozzávalók:
1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is), 1/2 l tejszín, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, porcukor, csokireszelék, fahéj

Elkészítése:
A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.
A hűtőben körülbelül 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk.

FEKETEERDŐ TORTA 07.
Hozzávalók - A tésztához:
7 tojás, 6 evőkanál víz, 13 evőkanál kristálycukor, 9 evőkanál liszt, 4 evőkanál kakaó, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
meggylekvár, 5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1,5 evőkanál zselatinpor, 1 dl tej

Elkészítése:
A 7 tojás fehérjét 6 evőkanál hideg vízzel és 13 evőkanál kristálycukorral habbá verjük. A tojássárgákat folytonos keverés közben egyenként belecsurgatjuk. 9 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kakaót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát összekeverünk, és a felvert habhoz adjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A krémhez az 5 dl tejszínt habbá verjük, majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolunk. 1,5 evőkanál zselatinport 1 dl tejjel kikeverünk, forrásig hevítjük, majd langyosra hűtjük, és a habhoz adjuk, habverővel alaposan összedolgozzuk. A kisült tésztát kettévágjuk, megkenjük meggydzsemmel (de jó az eper, málna is).
Erre kenjük az elkészített krém felét, a másik felével a tetejét és az oldalát bevonjuk.

FEKETEERDŐ TORTA 08.
Hozzávalók:
Kerek kakaós piskóta, rum Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor, 1 üveg meggybefőtt, 0,5 l HULALA tejszín, 2 csomag habfixáló por

Elkészítése:
A kerek piskótát 3 felé vágjuk, meglocsoljuk rommal, vagy rumaromával ízesített meggylével.
Töltelék: A pudingot felfőzzük, de nem tejjel, hanem a meggybefőtt levével. A tejszínt felverjük, a habfixáló-por hozzáadásával. Megkenjük a lapot a pudinggal, majd rákenünk tejszínhabot, amibe belenyomkodunk a félbeszedett meggyekből. A következő sorba is ez kerül.
Kívülről bevonjuk a tejszínnel és dekoráljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
 
Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - TORTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.