Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A RAFFAELLÓK 2.

2016.10.21

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

A RAFFAELLÓK
RAFFAELLO 06.

Hozzávalók:
30 dkg kókuszreszelék, 30 dkg tejpor 2 cs sovány 1 cs zsíros, 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 dl víz

Elkészítése:
A cukrot feloldjuk a vízben, 3-4 percig forraljuk. A tűzről levéve beletesszük a margarint, a tejport és a kókuszból 25 dkg-ot. Ha kihűlt a hűtőbe tesszük fél órára. Majd golyókat formálunk belőle. Mandulát, mogyorót vagy mazsolát teszünk bele.
Kókuszreszelékbe forgatjuk.

 

RAFFAELLO 07.
Hozzávalók:
1,5 dl víz, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 csomag kókuszreszelék, 25 dkg sovány tejpor. A töltéshez: tisztított mandula, dió vagy mogyoró. A forgatáshoz: 1 csomag kókuszreszelék

Elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a tűzről levéve a margarint hozzákeverjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ezután a kókuszreszeléket és a tejport hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Amikor megdermedt, nedves kézzel golyókat formálunk belőle.
Ezek közepébe egy-egy diót, mandulát vagy mogyorót teszünk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.

RAFFAELLO 08.
Hozzávalók:
1,5 dl víz, 20 dkg kristálycukor, 2 csomag sovány tejpor (1 csomag=9 dkg), 20 dkg kókuszreszelék, 20 dkg babapiskóta vagy kókuszos keksz, 20 dkg margarin, kb. 10 dkg mandula

Elkészítése:
A vizet összekeverjük a kristálycukorral, összefőzzük, és félretesszük hűlni. A babapiskótát (vagy a kókuszos kekszet) ledaráljuk, hozzáadjuk a tejport és 12 dkg kókuszreszeléket, alaposan összevegyítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Beleöntjük a cukorszirupot, és alaposan összedolgozzuk, majd a masszát hűtőbe tesszük néhány órára. A mandulát 1, 2 percre forró vízbe tesszük, így könnyen lehúzhatjuk a külső barna héját.
A lehűlt masszából tenyerünkbe veszünk egy kiskanálnyi adagot, közepükbe belenyomunk 1, 1 mandulaszemet, golyóbisokat formázunk belőle, és a maradék 8 dkg kókuszreszelékbe forgatjuk.

RAFFAELLO 09.
Hozzávalók:
30 dkg kókuszreszelék (3 zacskó), + 1 zacskó kókuszreszelék, 30 dkg cukor, 30 dkg sovány tejpor, 25 dkg margarin, 2 dl víz, 10, 15 dkg egész mandula

Elkészítése:
A vízbe beleöntöm a cukrot, és szirupot főzök belőle (forrástól számítva kb. 5, 8 perc). Veszek egy nagyobb tálat, beleteszem a vajat, hozzáöntöm a szirupot, és addig kevergetem, amíg teljesen elolvad. Ezután elkezdem hozzáadagolni a kókuszreszeléket és a tejport felváltva. Amikor ez kész, berakom a hűtőbe, amíg megszilárdul. A mandulát bedobom forrásba lévő vízbe 1 percig, hogy lejöjjön a héja. A megszilárdult masszát kiveszem a hűtőből, kávéskanállal veszek belőle, a közepébe belenyomok egy mandulát, golyót készítek.
A +10 dkg kókuszreszelékbe (kis tálba célszerű kiönteni) belehempergetem. Kb. 40 és 60 db Raffaello között jön ki, attól függően, hogy mekkora golyókat gyúrunk.

RAFFAELLO 10.
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 1,5 dl víz, 25 dkg margarin, 45 dkg kókusz, 30 dkg tejpor, 20 dkg amerikai mogyoró (nem sós)

Elkészítése:
1,5 dl vizet és 30 dkg cukrot felfőzünk. 1 margarint, 25 dkg kókuszt és 30 dkg tejport a lehűtött (langyos) cukros vízhez keverünk. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön. Golyókat formálunk, és kókuszreszelékben (kb. 15 dkg) meghempergetjük.
Minden golyóba egy szem mogyorót szúrunk, vagy még formáláskor a közepébe tesszük.

 

 

Forrás:
ÉDESSÉGEK - SÜTEMÉNYEK - A RAFFAELLÓK
Szerző:


 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.