Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A RAFFAELLÓK 3.

2016.10.31

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

A RAFFAELLÓK
RAFFAELLO 11.
(EREDETI)
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg tejpor (legjobb a zsíros), 20 dkg kókuszreszelék, mandula (natúr)

Elkészítése:
Másfél dl vizet + 30 dkg cukrot felforralni, 25 dkg margarint hozzáadni felolvasztva, ha félig kihűlt, belekeverni 30 dkg tejport, 20 dkg kókuszreszeléket. 3 órára hűtőbe rakjuk, utána golyókat formálunk belőle, beleszúrunk egy, egy mandulát, és kókuszba hempergetjük.
6 óra hűtés után fogyasztható.

RAFFAELLO 12.
Hozzávalók:
1 dl víz, 30 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg tejport, 30 dkg kókuszreszelék, mandula vagy mogyoró

Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket. Sűrűre főzzük. Kihűlés után golyókat formálunk belőle, és egy szem mandulát vagy mogyorót dugunk a közepébe.
Végül beleforgatjuk egy kis kókuszreszelékbe (nem fontos, mert e nélkül is finom).

RAFFAELLO 13.
Hozzávalók:
9 dkg kókuszreszelék, 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 15 dkg porcukor, 10 dkg habosított margarin, kb. 20 dkg darált háztartási keksz, maréknyi mandula vagy földimogyoró Elkészítése:
A lisztet és a tejet összeforraljuk, majd belekeverjük a kókuszt és a porcukrot. Teljesen kihűtjük, és a habosított margarinhoz keverjük. Ezután egy kevés darált kekszet szórunk bele, eldolgozzuk. (Csak annyi kekszet adjunk hozzá, hogy szilárd masszát kapjunk.) Golyókat formálunk, a közepébe mandulát vagy mogyorót helyezünk.
A végén az elkészült labdákat megforgatjuk kókuszreszelékben.

RAFFAELLO 14.
Hozzávalók:
1 dl víz, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg porcukor, 1 csomag sovány tejpor, 20 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz, 10 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, közepébe hámozott mandula

Elkészítése: A vizet 10 dkg cukorral és a tejporral felfőzünk, még melegen belekeverünk 20 dkg kókuszt. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukorral és a porcukorral kikevert margarint.
Golyókat formázunk belőle, közepébe mehet egy hámozott mandula, és így forgatjuk a kókuszreszelékbe.

RAFFAELLO 15.
Hozzávalók:
40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros), 1 kocka Ráma, 20 dkg kókuszreszelék, 35 dkg cukor, 1,5 dl víz, 40-60 szem mandula +kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítése: A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Rámát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe beleteszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítés után kis időre újra hűtőbe tesszük.

Forrás:
ÉDESSÉGEK - SÜTEMÉNYEK - A RAFFAELLÓK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.